Mitől függ az, hogy melyik letöltött filmet játssza le a TV-m?
Van egy Panasonic TX-40DS400 típusú tv-m.
Ha letöltök egy sima minőségű filmet (1-2GB méretű) azokat tökéletesen mindet lejátssza.
Viszont ha letöltök 720p vagy 1080p-s filmeket, ott már válogat a TV. 10-ből 4 filmet levisz, a többinél viszi a hangot de a kép fekete, és egy nem támogatott fájl felirat van.
Már több dolgot próbáltam, próbálok ugyan azoktól a release-től letölteni, nézem az nfo-ban a leírásokat hogy ugyan az a bitszám felbontás meg minden legyen mint amit előzőleg vitt a tv, de semmi.
Amit próbáltam eddig mind MKV volt.
Nem tudom mi szerint dönti el a tv hogy mit játszik le és mit nem. Nálatok is előfordult már ez a hiba? mit lehet ezzel kezdeni?
A tömörítési eljárást kell figyelni, nem a formátumot. Az .mkv és .mp4 és egyéb vidoformátum is csak egy konténer, ezen belül sokféle tömörítési algoritmussal lehet egy videót konvertálni, és nem mindegyiket kezelik a tévék.
Tipikusan ilyen az X265/H264/HEVC, ami egy újfajta kódolás és kezd elterjedni, de kevés tévé ismeri ezeket. Előtte terjedt el az elmúlt pár évben az X264/H264, jelenleg a scene relaeseknél ez a kódolás az elvárt és a legtöbb torrentoldalon. Ez előtti és már nem alkalmazott/tiltott a releaserek számára, de a többi felhasználó még mindig csinálhat ilyet, az az .avi konténerben terjesztett Xvid/DivX/Mpeg-2 kódolású videó, ezt az egészen régi eszközök támogatták csak.
A tévé leírása szerint elvileg mindet támogatja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!