Csak Magyarországon nincs olyan csatorna ahol rendes animéket adnak? Vagy itt közép európában nincs sehol?
Lassacskán már szinte sehol se lesz. Egyre több külföldi animenéző és -forgalmazó áttért legális netes felületekre, mint mondjuk a Crunchyroll vagy Netflix. Ott sokkal nagyobb számban elérhetők animék és más nemzetközi tartalmak, mint a tévén. Amerikában amúgy is gyengül a tévénéző kultúra, ezért ésszerűbb neten meg DVD-n vagy Bluray-en kiadni a dolgokat.
Ettől még persze vannak más országok, ahol továbbra is mennek animék a tévében, de olyanok is vannak, akik úgy jártak, mint mi. Az itteni Animax nemcsak Magyarországra, hanem Közép-Európa területére vonatkozott, azaz mikor nálunk megszűnt, a környező országokban is megszűnt. Spanyolországban, Dél-Afrikában és a latin-amerikai térségekben is beszüntették az ottani Animax csatornákat. Ezeket is a Sony nyírta ki, mint itt. Más országok, pl Hollandia meg egyenesen elleneztek bármilyen anime vetítést, bár elvileg az utóbbi időben már mérséklődött náluk a helyzet.
Vannak, akik Németországgal példálóznak, hogy náluk adnak animéket, és hogyha nekik megy, akkor nekünk is menne. De az az ország nagyon más, mint ez, és a németek már régóta ezerszer nyitottabbak a japán kultúra iránt, mint mi. Ezért nem csoda, hogy ott kiadnak animéket és japán élőszereplős filmeket mozikban, tévén meg lemezen is.
Nem tudok anime csatornáról, régen tizenéves koromban volt.
Jó ideje tévét se nézek (nem 1-2 éve xD )
Tapasztaltam hogy a kint nem csak az emberek nyitottak az anime-manga világára, hanem az országaik is.
Tv től kezdve a boltokig minden.
A netet tudom javasolni, sajna mást magyarban nem nagyon.
Szezonos animéket nézem folyamat magyar vagy angol felirattal, a japán szinkron pedig kedvenc, élvezetesebb sokkal.
Pl ez a mostani nyári szezon, de ki van adva az őszi is már.
Ctrl+C és ctrl+V a googleval együtt jóbarátok. >0<
Általában indavideo-ra töltik fel a fordított animéket.
Add el a tv t s vegyél egy nagy monitort hahhah , jó animézést.
Legjobb megoldás: vettem egy NAS-t. Letöltöttem animeaddicts alapján a számomra szimpatikus szériákat és hálózatról bármilyen eszközről tudom őket streamelni.
Persze már maga a felirat elkészítése is illegális egy olyan anyaghoz aminek nincsenek meg a jogai. Kőkori abszurd törvények. Effélék mellett nyugodt szívvel torrentezik az ember.
„Add el a tv t s vegyél egy nagy monitort hahhah , jó animézést.”
Ezt nem értem. Sokkal élvezetesebb nagyobb képernyőn animet vagy bármilyen filmet nézni. A tévén ezerféle módon megtekinthető a számítógép tartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!