A Macskafogó c. mesefilmben miért van egy félreérthető "perverz" dal? Amikor ez gyerekeknek készült?
Érdekes, hogy téged a kétértelmű "perverz" dal zavar benne leginkább, miközben tele van gyilkossággal, verekedéssel, kábítószerrel, piálással, meg egyéb kedves, gyermekek lelki és erkölcsi fejlődését elősegítő dolgokkal. :)
Viccen kívül: nem kell túlreagálni. Gyermekkoromban a Macskafogó volta kedvenc rajzfilmem, naponta meg tudtam nézni. Mégsem lettem sem bünőző, sem pedig szexuálisan deviáns.
Az egyik legjobb magyar rajzfilm.
Valóban nem gyerekeknek készült. / Mint ahogy a Dr. Bubó sem. /
Nagyobb kamasz ill. felnőtt fejjel már másképp veszi az ember a célzásokat, kétértelműségeket, poénokat. Nagyobbat ütnek, a gyerek feje felett csak "elszállnak". Persze annak idején gyerekként láttam a moziban, amikor bemutatták, de ilyenek ezek a "kettős" rajzfilmek: máson nevet a gyerek és máson a felnőtt, amikor nézi ezeket. Jól van ez így. Több ilyen készülhetne manapság. Sajnos, szigorúbb a cenzúra, főleg külföldön, pl. Caroon Networkon vetített sorozatokból is kivágtak jeleneteket azzal az indoklással, hogy "nem kiskorúaknak való".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!