X-faktorban ez számotokra nem lehúzó, megvetendő?
Arra gondolok, hogy vannak énekes jelöltek és zenekarok, akik elindulnak az X-faktorban és van egy valamilyen stílusuk, szokásuk, kinézetük stb. majd bekerülnek az élő showba, ahol a mentorok, producerek vagy nem tudom kik felelnek ezért, de kényükre kedvükre átalakítják őket.
Ennek az egyik típusa az, amikor az egyénekre új dizájnt erőltetnek. Pl. a mostani továbbjutó egyik lány, a rekedtes hangú, kapott egy vörös taraj...
A másik típusa az, ami számomra sokkal negatívabb. Ez zenekaroknál fordul elő.
Az egyik az, amikor néhány szóló énekes palántát összecsapnak egy együttessé, majd berakják az élő showba és verik a mellüket, hogy "Ezt mi hoztuk létre!" Szerencsére idén ilyen nem volt.
A másik, amikor egy meglévő zenekart alakítanak át teljesen. Most bejutott a The Crossroads nevű formáció az élő showba. ByeAlex néhányszor hangoztatta, hogy milyen szar ez a név (mert amúgy a ByeAlex és a Slepp az nagyon egyedi meg tökéletes... :D ), így hupsz, kaptak egy új nevet: Jaggers, meg kinézetre is teljesen másak lettek.
Számomra az ilyen leendő énekesek és zenekarok hitelüket vesztik. Nem tudom elhinni azt, hogy ők magukat adják, hiteltelenné válnak.
Hát elég gáz. :(
Meg az a ostoba, tehetségtelen, erőszakos tyúk is, aki hisztivel jutott be. Szánalmas. :( Undorítónak tartom azt is, amikor a közönség nem a tehetséges, egyedi figurákat juttatja tovább, hanem azokat akiknek ilyen-olyan szomorú, tragikus múltja van. Kiábrándító az egész! Pfúj!
A casstingok még viccesek, de utána átmegy szappanoperába. Okádék!
Ez a popszakma. Nem a poén, hanem tényleg így működik a popzene-menedzsment. Neked van egy hangod, amivel elő tudod adni (majd az esetek nagy részében tátogva, hakniként) a számodat. Felveszed amit a szponzor ad, előadod amit a dalszövegíró ad, úgy öltözöl és nézel ki amit a stylist mond, és úgy viselkedsz ahogy a menedszment előírja.
A popzenészek bábok, és ezek a műsorok már évek óta nem tehetségkutatók hanem szórakoztató műsorok, amiben futószalagon gyártanak és tartanak életben max 1-2 évig embereket. Ha a menedzsment úgy látja hogy te egy vad stílust jól képviselhetsz mert a hangot ehhez illik, és ehhez vörös taraj a 2016-os trend, akkor olyan leszel.
Nem véletlen hogy az indie az utóbbi években feltört és már szinte mainstream lett, mert a popzenét hallgatók is már unják a fenti dolgokat. Az indie előadó saját magát próbálja önerőből eladni és fenntartani, nem azt csinálni amit a kiadó mond neki.
Vincze Alíz Lizán én is kiakadtam hogy átváltoztatták...egyáltalán nem áll jól neki sőt tegnap is a szar dalválasztás miatt nem volt jó.És az egyéniséggel semmi baj nincs , mármint hogy valaki a személyisége miatt jut tovább nekem Kristóf az egyik kedvencem volt nagyon tehetséges de hát a többség birka és nem veszi ezt észre.
Egyébként azzal sincs bajom ha szóló énekeseket tesznek be egy bandába hiszen ők értenek hozzá és tudják kikből lehet jó eggyüttes.(pl a One Direction is régebben milyen sikereket ért el és ők is szólóban indultak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!