Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Hogy deríthetném ki melyik...

Hogy deríthetném ki melyik szolgáltatótól jön a tévéadás?

Figyelt kérdés

Vagy tíz éve vettem egy lakást, ahova a beköltözéskor kötöttem tv és internet előfizetést. Pár évvel késobb hosszabb időre elköltöztem, és akkor felmondtam az előfizetéseket; a tv készülék megmaradt, de azóta nem lakott ott más, én meg csak ritkán mentem oda, úgyhogy azóta hozzá sem nyúltam. Most úgy néz ki, egy időre ismét oda költöznék, bekapcsoltam a tévét hogy működik-e még egyáltalán, és azt tapasztaltam hogy továbbra is fogható egy csomó mindenféle csatorna; úgy látszik nem kapcsolták ki annak idején.

Utánanéztem, az a cég akikkel annak idején szerződtem már régen nem is létezik, összevissza felvásárlások voltak különböző szolgáltatók között, meg megjelentek mások is a területen (beköltözéskor még csak azzal az egy céggel lehetett előfizetni, most a lefedettség kereső kidob vagy nyolcat) stb.

Kérdésem: hogy deríthetném ki, hogy jelen pillanatban melyik szolgáltatótól jön az adás? Nyilván fel kellene venni velük a kapcsolatot, és tisztázni hogy mi van most

Másik kérdés: teljesen függetlenül attól, hogy kitől jön az adás, az m1, tv2, RTL stb alap csatornák így is ingyenesek?

2016. jún. 17. 12:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Társasházban laksz (?) Az alapcsatornák sem ingyenesek, úgy tudom azok egy alap, szociális csomagban vannak, aminek a havi díja kb. 800 ft .
2016. jún. 17. 15:14
 2/6 anonim ***** válasza:
A Tv szolgáltatás soha a büdös életbe nem volt ingyenes, nem ám, hogy napjainkban az alap csatornák xD . 1980_ban volt magyar 1,2, meg a jugó adók 1,2,3, a postás minden hónapban jött a 20 ft_os Tv számlával .
2016. jún. 17. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a közös-képviselőt melyik társasággal állnak szerződésben . Gondolom van egy parabola a tetőn aztán az egész ház ugyanoda fizet .
2016. jún. 17. 15:24
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Közös képviselő megkérdezése jó ötlet, ezt fogom tenni

Alapcsatornák kapcsán lehet hogy jól el vagyok tévedve; én eddig úgy képzeltem, hogy mióta eltörölték az úgynevezett tv előfizetési díjat (2002 választásokon kampányoltak vele keményen, aztán utána meg is csinálták) azóta ezekért nem kell fizetni, csak ha azokon túl más csatornákat is szeretne az ember nézni. Találtam is itt most olyan kérdést ahol az m4 sportra kérdez rá valaki, és jön rá a válasz hogy ingyenes, a szolgáltatóknak kötelező továbbítaniuk. De lehet hogy keverem itt a dolgokat, úgyhogy felvilágosítást köszönettel veszek

2016. jún. 17. 16:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Az alapcsatornák csak MinDig TV-n, DVB-T rendszeren foghatóak ingyenes.

A kábelszolgáltatók nem adják ingyen.

Egyébként nálad annyi lehet, hogy amikor lemondtad a szolgáltatást, akkor a koax kábelt fizikailag nem kötötték ki, így az analóg csatornák szabadon jönnek.

Ilyet sok szolgáltató csinál, hogy a kábelt nem kötik, mert macera. Digitális adásnál ez nem is probléma, mert letiltják a kártyát és kész, analógot viszont a központból nem tudják lekapcsolni. Ahhoz ki kell jönni, és leszerelni a kábelt.

2016. jún. 17. 16:46
 6/6 A kérdező kommentje:

Oké köszönöm, valóban analóg kábeltv, nagy eséllyel az történt. Akkor azt hittem, hogy a lemondás azt jelenti hogy le is lőtték az adást mindenestől, de ezek szerint ez máig sem történt meg, csak már úgy tűnik egy másik szolgáltató üzemelteti ugyanazt a kábelt. Amúgy asszem már megvan kik ők, majd jövő héten rájuk kérdezek

Mondjuk nekem kicsit furcsa amit írtál, mert a kábel leszerelés körüli macera kevésbé tűnik költségesnek mint az, hogy valakinél otthagyják, ő meg utána esetleg ingyen nézi rajta ugyanazt amiért addig fizetett (bár lehet persze az is hogy központból nézik a forgalmat és rögtön kiszúrják)

2016. jún. 17. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!