Ebben mi a jó? (Filmek kezdete. )
Iszonyatosa fel tud bosszantani az, hogy egyre több az olyan sorozat, aminek a címe a közepén van! Nem úgy, hogy van egy prológus, ahol a nyomozók a helyszínek vannak, 3 perc, majd főcím, utána meg bent dolgoznak a laborban. (Az is idegesítő, de nem emiatt, hanem azért, mert utána még 5 percig megy a stáblista, de nem hamar gyorsan legyünk túl rajta, hanem cseppenként adagolva még 3-4 percig.
De most mégjobban felhúztam magamat! Barátok után nem kapcsoltam le a tévét. Elkezdődött a Castle. Prológus, majd gyilkosság. Nyomozók a helyszínen. Utána két tanút is kihalgattak már, majd jött a főcím. WTF? Eddig mi a francot néztem. Nem a címmel kellene kezdeni, vagy rögtön a prológus után bevágni azt? Miért azzal telik el az első 10 perc, hogy prológus, majd lényeges részek, majd főcím, majd még 5 percig stáblista, így a film csak ca. az 1/3-ától élvezhető rendesen.
Egy másfél órás filmnél ez még elmenne, de egy 45 perces epizódnál, főleg úgy, hogy a filmek 90%-a ilyen, már igencsak fel tud bosszantani. És ez még ki sem kerülhető a torrenttel, mint a sok reklám. Miért jó ez? Miért élvezi ezt szinte az összes rendező? :(
Lehet, de napi sorozatnál nincs értelme, mert ha nem az első perctől nézem, akkor fogalmam sem lesz arról, hogy mi ez. Meg a heti ismétlődés miatt úgyis tudom, hogy mi az. Vagy ha azt hiszem, hogy film, majd meglátom a főcímet, akkor rájövök, hogy sorozat, és máris kapcsolok el.
Na de miért nem lehet a főcím mindjárt a prológ után? Meg miért kell a stáblistát 5 percig adagolni a gyors levetítés helyett?
Nem rólad van szó, te így is úgy is megnézed. Hanem az új nézők kovácsolásáról van szó. És igenis ha felcsigázzák a nézőt, nem fog elkapcsolni, ha kiderül számára hogy sorozat, habár ha hamarabb kiderül elkapcsolt volna.
Gondolom a lassú stáblista pedig reklám a stábnak. Minél inkább bekerül a nevük a köztudatba annál jobban járnak. És ezáltal a kiadó is mert kapnak őutánuk.
De ez nem könyv és nem cég. Itt meg lehet csinálni, hogy így kezdődjön.
És teljesen logikus is mert a pénzcsinálás a céljuk amit a fent vázolt "nézőtérítés" módszerrel el lehet érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!