Tudnátok nekem ilyen filmet mondani?
Megadok pár szempontot és ha ismertek ilyet írjatok!köszi
Egy komolyabb témájú filmet keresek aminek a végén az ember *elgondolkozik az életén*
Nem egy séma alapján játszódik hanem alig várod ,hogy mi történik majd.
Nem fapofával nézed végig tehát vannak benne olyan részek ami megnevettett.
Minimum másfél órás.
Nem az érdekel ,hogy mennyire ismert hanem ,hogy mennyire jó.
A szereplők között legyenek idősebbek és fiatalabbak is.
Szerintem ennyi.
Szia!
Mr. Nobody - nincs leszinkronizálva, de baromi jó. Tul.képp a pillangó-hatást dolgozza fel, némileg fiktív ez a film, de aki nem szereti az ilyeneket, annak is még belefér szerintem. Ez a film a lehetőségekről szól. Az elején semmit nem fogsz érteni, de amint összeáll a kép, rájössz hogy zseniális.
Requiem egy álomért
Mocsok/Filth (2013-as) - Ez egy zsaruról szól aki korrupt, szex-mániás, meg ilyen finomságok. Pszichológiai féle film, ennek az embernek a gondolkodását, tönkremenését tudjuk meg, szerintem hatásosan kivitelezve. Talán ez a legviccesebb azok közül amiket felsorolok.
Gettómilliomos - Ez inkább olyan mint egy ismeretterjesztő film az indiai, szegényebb sorsú emberekről. Flashbackes film, mozaikszerűen épül fel, és rájössz hogy manapság is milyen mocskosak az emberek.
Aztán itt van még 3, amik lassú folyásúak, kevésbé ajánlanám őket, de nekem személy szerint tetszettek.
Fish Tank - Ez is a tönkremenést mutatja be, csak itt egy fiatal a főszereplő. Szar helyre született, hoz jópár szar döntést. Nem lesz jó hangulatod miután megnézted ezt a filmet.
Mielőtt meghaltam - Egy AIDS-es férfi története, hogyan birkózik meg ezzel.
Any day now - Asszem 70-es évek(?)-ben játszódik, a lényeg, hogy még nem volt elfogadott a melegség. Egy meleg párról szól, akik örökbe akarnak fogadni egy down-kóros kisfiút, de amint megtudják, hogy ők egy pár, nem rokonok, egyből rossz szemmel néznek rájuk, a bíró is, az örökbeadással kapcsolatban. Ismét az emberség rosszmájúságáról szóló film. Ezután se lesz jó hangulatod.
Ja és egy utolsó: Fűrész filmek - Mindenki úgy van vele hogy hűha, vérengzős, na ez is egy horror sz.r. De annyit már biztos hallottál róla, hogy ugye az az alapkoncepció, hogy azokat fogja be a játékaiba Jigsaw, a ,,gyilkos", aki gyakorlatilag nem gyilkol, akik nem hálásak az életükért, pl drogoznak, megcsalják a feleségüket stb. És elgondolkodtat, hogy becsüld meg az életedet, hogy mit tennél adott helyzetben. Érdekes, mert látod, hogyan reagálnak emberek erre a hirtelen jött stresszre amint játékban találják magukat. Szóval a pszichológiai része érdekes.
A nevettetős kikötésedet sajnos nem annyira tudtam teljesíteni, de a Mr. Nobodyt meg a Filth-et mindenképp nézd meg. Legalább a Nobodyt. Remélem ilyesmi filmeket szerettél volna, de ha nem akkor ez van. Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!