Vásároltam mindigtv dekódert+kártyát 6hónaposat. Neten keresztül aktiváltam a kártyát de nincs adás de jó a lefedetség. Teendő?
Először azt írod, hogy nincs adás, majd azt hogy jó a lefedettség.
A kérdés tehát az, hogy a kódolatlan csatornák közül a TV2, az RTL Klub és az Euronews jönnek, de a kódoltakat nem nyitja a kártya, vagy semmi sem jön, csak valahol azt írták, hogy jó a lefedettség nálad?
Az antennának valamelyik magyarországi adó felé kellene néznie. Régebben, amikor még analóg adások voltak a magyar adásokat tudtátok fogni jó minőségben, földi antennával (nem parabola)? Ha igen, melyik adótoronyról?
Ami még eszembe jutott, hogy további probléma, hogy a szlovák adások vertikális polarizációval sugároznak, míg a magyarok horizontálissal, tehát lehet az antenna sem megfelelő a magyar adások vételéhez.
Milyen antennát használsz? Tető, vagy szoba?
Először is tényleg mindenképp be kellene jöjjenek az ingyenes csatornák, m1, m2, RTL Klub, TV2, Duna, Euronews.
Ha egyiket sem találja a boxod, akkor vagy rossz az szobaantennád, vagy a te pozíciódnál túl kicsi a MindigTV jelerőssége a szobaantennás vételhez, van ilyen, ilyenkor sajnos muszáj az irányított tetőantenna!
Tetőantenna iránybaállítását házilag is meg lehet csinálni, ha ért egy kicsit hozzá az ember, nagy segítség lehet a [link] oldal, ez megmutatja hol vannak hozzád legközelebb adótornyok és pontosan milyen irányba forgasd az antennát, én is ezt használtam. Kicsit bonyolult az oldal és agyalni kell rajta egy darabig, míg megérti az ember, hogy használja.
Ha valakinek meg nem sikerül saját kézzel, akkor célszerű szakembert hívni, az azonnal megmondja milyen antenna kell és másodpercek alatt beállítja neked profin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!