Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Belehalnának a magyar tvk, ha...

Belehalnának a magyar tvk, ha nem amerikából lisencelnének filmeket? Akármilyen keleti film is csak amerikai közvetítésen jön. Ezek hogy szerzik be a műsort, hogy ez a fura helyzet van? Kelet ázsia egyre jön fel, ez a tvkben miért nem látszik itt?

Figyelt kérdés

Én általában csak keleti filmeket, és sorozatokat nézek, viszont most kórházba kerültem, és ahogy kapcsolgatom a tvt, csak amerikait találtam, átnéztem két hétre előre a tv műsort, és nem csak ritka a keleti film, hanem abszolút nulla, annyira nem volt semmi.

Nem igazán értem, hiszen koreában és japánban egyre nagyszabásúbb sorozatok készülnek pl city hunter, nobunaga concerto, ruroni kenshin japánban és kínában egyre nagyszabásúbb filmek pl Journey to the west, umizaru4, terumae romae 2 stb egyre komolyabb grafikáju animék pl attack on titan

Amerikában szerintem nem készülnek olyan filmek, amiket az emberek évtizedek múlva is szívesen megnézne, pl star wars4-6, vagy indiana jones 1-3 vagy bud spencer-terence hill filmek, ezekhez foghatóak ma már nem készülnek amerikában szerintem.

Mégis nem csak amerikai fölény van a magyar tvkben kelet ázsiával szemben, nem is 99%ban amerikai filmek vannak, hanem 100%ban, mint valami diktatúra.

Pedig van (utolsó) szamuráj film, van (amerikai) ninja film, van gésa (emlékiratai) film néha van godzilla film, de csak amerikaiak, mintha eredetit tilos lenne, vagy nem tudom.

Észre vettem még yugioh gxet a viasat6on, de a teljesen kifacsart amerikai változat, van valami ni hao kai lan a tv2n, de az is amerikai animációs sorozat, ezeknek nem lehet más forrásuk csak amerikai?

2014. dec. 28. 08:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
hát amúgy amerikából se a minőség jön ide, hanem a legaljább utolsó mocskok, meg az olcsók. mondjuk ázsiából az animéket szokták megvenni leginkább.
2014. dec. 29. 17:05
 12/15 anonim ***** válasza:

Az animékről, filmekről nem tudok sokat, de azért nincsenek sorozatok, mert nagyon drágák és a nézettségük sem lenne akkora, mint az amerikai sorozatoknak. Másrészt pedig a kelet-ázsiai tévécsatornáknak szigorúbb feltételei vannak. Meghatározzák, hogy hányszor, melyik idősávban kell megismételni egy-egy sorozatot. Amíg ezt nem teljesítik, nem adhatnak le újabb sorozatot. Meg ugye az is benne van, hogy ezeket a sorozatokat csomagban veszik meg, vagyis kapnak még hozzá egyéb műsorokat, filmeket, amiket szintén le kell adniuk.

Szóval jelenleg a legnagyobb probléma, hogy ezek a kötelezettségek még nem jártak le.

2015. jan. 2. 20:42
 13/15 A kérdező kommentje:

" Szóval jelenleg a legnagyobb probléma, hogy ezek a kötelezettségek még nem jártak le. "

És mennyi idő mire lejárnak? az utolsó koreai dorama a pasta 2012 tavasszal volt ami három és fél év, annyiszor láttam mindegyiket, hogy már kívülről fújom a szövegkönyvét, kb 2012ben volt az utolsó anime is a dragon ball gt, azóta nincs új a tvben.

Pedig tényleg csak akkor nézek bármit szinkronnal ha eszem vagy fáradt vagyok olvasni feliratot, de már így is besokalltam hogy három és fél éve nincs új szinkronos anyag amit nézhetek a neten.

2015. aug. 17. 19:28
 14/15 anonim ***** válasza:

Az animék területén már szinte minden remény veszve van. Pár éve a Viasat6 kóstolt bele a dologba, és leadták a franciák által előemésztett DBZ-t meg az amcsik kezén átment GX első két évadát is újraszinkronizálták, és még jelezték, hogy jönni fog legalább egy újabb mű is. Nem vettem észre, hogy panaszkodtak volna a nézettség miatt.

Hanem a nézőréteg miatt már annál inkább. Egy-lét hónapja kijelentették, hogy már nem érdekli őket az anime, mert ők idősebb korosztályt akarnak megcélozni a csatornával, és ezt a két, eleve fiataloknak való animét pedig 30 év alattiak nézték (minő meglepetés, mit vártak?). Ennek okán teljesen elkaszálják a dolgot, nem vásárolnak többet, és az eddig animékre szánt pénzüket másra költik

2015. aug. 17. 19:56
 15/15 anonim ***** válasza:
16%
Azért ,mert az ázsia sorozatok szarok mindegyikben ugyanaz a színész szerepel és erőltetett gagyi az egész hajnalba félkómásan még megnézem az ilyet de amúgy egy forintot nem ér ellentétben az animékkel azok tényleg jók..
2016. dec. 23. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!