Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Ha 1080p film nem 16:9be be...

Ha 1080p film nem 16:9be be megy a tv csak bluray lejátszóval lehet eltüntetni a fekete csíkot?

Figyelt kérdés

[link]

ilyen tv van és a filmek amik full hd 1080p-sek nem 16:9be van hanem csikos hogy tudom eltüntetni a csikokat?

2014. okt. 4. 17:22
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha eltér a tévé és a film képaránya (16:9 vs 2,35:1), akkor muszáj valamilyen kompromisszumot kötni, függetlenül attól, hogy a tévén, vagy a lejátszón állítod be a képarányt. Ha a teljes képet akarod látni torzítás nélkül, akkor ott lesz a csík alul és felül. Ha zoomolod a képet, hogy eltűnjön a csík, akkor a kép két oldalából fog eltűnni egy-egy sáv. Ha van olyan beállítás, hogy függőlegesen széthúzza a képet, akkor látsz mindent, de értelem szerűen tojás fejű embereket kapsz. Te döntöd el, hogy melyik felel meg neked, én, ha távolabbról nézem, zoomolni szoktam, ez a legkevésbé zavaró és a tévében is egy csomó, eredetileg szélesvásznú filmet úgy adnak le, hogy 16:9-re szabják, levágva a széleit. Általában nemigen lehet észrevenni, hogy hiányoznának lényeges dolgok a képről.
2014. okt. 6. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!