Az ORTT tényleg bezárathatja az RTL Klubot és a TV2-őt?
Ha esetleg felbontanák a szerződéseket a két kereskedelmi tévével, mi történne?
a) jogtalan lenne, mert 2007-ben meghosszabbították további hét évre a szerződéseiket
b) hatalmas lenne a nézői felháborodás (főleg az RTL Klub esetében, mert ott nagyobb a márkahűség), sokkal nagyobb, mint a két kereskedelmi rádió "bezárása" esetén
c) itt már hatalmas lenne a külföldi visszhang is, ugyanis a Bertelsmann (RTL-csoport) és a ProSiebenSatEins Media AG (a tv2 és a FEM3 tulajdonosa) nagy befolyással rendelkezik az európai nemzetközi politikában
d) a Joshi Bharat és a Maunika miatt maximum elsötítést és pénzbírságot kaphatnak
És ha esetleg bezárnák, mi lenne?
a) az RTL és a TV2 rendelkezik akkora közönséggel, hogy kövessék őket a nézők az új platformokra (kábeltévé, internet alapú tévé, maximum a földi sugárzást használók csesznének rá)
b) az RTL és a TV2 rendelkezik saját gyártócégekkel (pl. Grundy UFA, InterAktív), ezek meg szépen gyártanák a műsorokat az utódoknak. Az RTL amúgy is nagyon megvetette már a lábát a magyar piacon (van legalább 8 kábelcsatornája).
És az utolsó válaszolónak üzenném, hogy mit "sajnos"?
Szinte mindenkinek ott van a választás joga, országosan elérhető kb. 80 magyar nyelvű csatorna, és mivel ez a két nagy kereskedelmi tévé egy nagy, szórt közönséget akar szórakoztatni, ezért nem azokkal az elemekkel fog operálni, mint a Duna TV, a BBC, vagy a NatGeo. A drága szórakoztató műsorokat meg csak úgy tudják legyártani, ha van bevétel, ergó minél több a néző, annál nagyobb a reklámbevétel (körforgás).
És szerintem, aki a televíziótól igényes szórakoztatást vár, az igenis megtalálja ezt a magyar tévés piacon, mégha nem is olyan könnyen.
Most hogy átgondoltam nem tudom megmondani miért sajnos, mert hát ez mégsem annyira szar, mint a VIVA.
Ezzel csak annyi a bajom, hogy régi filmek mennek, de azért annyira nincs vele bajom.
Azért mondjuk,ha tényleg bezárnák,akkora tüntetés lenne,amilyen még nem volt.És ezt már MUSZÁJ,sőt kötelező lesz meghallaniuk a politikusoknak.Ha pedig mégsem,akkor akár kitörhet a forradalom is.(bár az is lehet,hogy nem).De ez azért tényleg felháborító.Szerintem az ORTT-t kellene beszüntetni,nem a jó kis tv-ket meg a rádiókat.És ennek azért tényleg lenne nemzetközi visszhangja.
Remélem egyszer megszűnik a ORTT.Semmi szükség rá.Csak azért vannak,hogy kirakosgassák a karikájaikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!