Ha veszek egy 3D-s tévét akkor pl. az m1-et 3d-ben látom?
Amikor a moziban 3Ds filmet nezel, azt nem azert latod 3Dben mert a vaszon vagy a szemuveg extra, hanem azert mert a filmet 3Dben (3Ds kameraval) forgattak.
A magyar teve szerinted sugaroz 3Dben musort? Mert ha igen, akkor azt 3Dben fogod latni. Ha nem, akkor lehet akarmilyen draga 3Ds teved es csucsszuper 3Ds NASA szemuveged, a sima adast akkor sem fogod 3Dben latni :(
Kicsit újrafogalmazva az előttem szólók válaszát:
A kérdésedre a válasz: Igen. De ne számíts ám nagy dologra. Többnyire a feliratokon, vagy az animált dolgokon látszik némi 3D hatás (gondolok itt egy reklámra, nem filmre), egyébként kb semmi. De szerintem érdemes megvenni, nekünk is samsung 3D tv-nk van, nagyon jó a 3D rajta, gyakran járok moziba, és nálam kb olyan a hatás, csak kicsiben. A lényeg, hogy olyan aktív, elemes szemüveg legyen, de gondolom samsungból csak olyan van. (ha most tévedtem, akkor figyelj oda, mert a többi nem jó..)
A direkt 3D filmek nagyon jók lesznek, a 2D-ből 3D-be konvertálást meg majd kirpóbálod. Az nem nagy cucc, én ilyenekkel nem merítem itthon a szemcsiket :D
Mondjuk a második válaszoló elég nagy hülységet írt (utolsó vagyok). Nem minden 3D-s filmet forgattak 3D kamerával. Sőt.
Pl 2 éve voltam a Titanic 3D-n, ahol az 1996-os Titanic filmet néztük meg 3D-ben. Szerinted azt 3D kamerával forgatték?:D Vagy a meséket 3D kamerával forgatták? (Hiszen azt nem is kamerázzák) a 3D-t számítógéppel csinálják. Nem értek hozzá, de rengeteg munka lehet vele.
Vagy a meséket 3D kamerával forgatták? (Hiszen azt nem is kamerázzák) a 3D-t számítógéppel csinálják. Nem értek hozzá, de rengeteg munka lehet vele. Jol irod, nem ertesz hozza.... a meseket is "kamerazzak" csak nem olyannal, amit te a kezedbe tudsz venni. Virtualis kameranak hivjak.
A rengeteg munka 6-10 honapot is igenybe vehet.
Computer animated 2D films made with 3D models can be re-rendered in stereoscopic 3D by adding a second virtual camera if the original data is still available. This is technically not a conversion; therefore, such re-rendered films have the same quality as films originally produced in stereoscopic 3D. Examples of this technique include the re-release of Toy Story and Toy Story 2. Revisiting the original computer data for the two films took four months, as well as an additional six months to add the 3-D.[2] However, not all CGI films are re-rendered for the 3D re-release because of the costs, time required, lack of skilled resources or missing computer data as with Shrek.
"Sőt.Pl 2 éve voltam a Titanic 3D-n, ahol az 1996-os Titanic filmet néztük meg 3D-ben. Szerinted azt 3D kamerával forgatték?" Nem, azt 2Dben forgattak, majd kesobb 3Dbe "konvertaltak", ami EVEKET vett igenybe, es csak az olyan nagy magusoknak van ra kerete, hogy megcsinaljak, mint a Cameron. Filmkockarol filmkockara lepkedve irtak az anyagba a 3D infot.
Elhiszem, hogy elvezted a filmet, de ez nem a "normalis" modja (marmint a 2D 3Dbe) annak, hogy egy filmet a kozonseg ele tegyenek 3D elmennyel.
A Titanic állati 3D-ben, de valóban, azt a filmet emberek tették át harmadik dimenzióba. Ahogy a Jurassic Park is elég jó 3D-ben.
Ezek az emberek megtudták ítélni az adott jelenetben a távolságokat. Ezért jó az emberi agy.
A TV csak bűvészkedik a konvertálással, sok értelme nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!