Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Mi a véleményetek a 2014...

Mi a véleményetek a 2014 eurovíziós dalfesztiválról?

Figyelt kérdés
Amikor néztük a családdal,a kis unokám odajött megkérdezni,hogy ő kicsoda? (mármint az osztrák transzvesztita) Mégis mit mondhatnák neki? Én ezt nem értem! Nem ítélkezem,de kérem szépen,ilyeneket ne mutogassanak! Ez már több a soknál! 2007-ben még vicces volt a Verka Szergyucska,még az unokáim is jót derültek rajta,és még táncoltak is a "dance dance" résznél,de most!

2014. máj. 11. 19:09
1 2
 11/14 anonim válasza:
90%

Férfiként női vagy nőként férfi testbe születni elképzelhetetlen emberi tragédia. Érzékeltetésképp egyetlen adat: a transzszexuálisok több mint egyharmada kísérel meg öngyilkosságot még mielőtt betöltené a tizennyolcadik életévét. Általában csak nagykorúként szereznek tudomást arról, hogy nincsenek egyedül ezzel a fajta teherrel, és ismerik meg a nemi identitászavar fogalmát. Ezután kezdődik a fájdalmas, legtöbbször mégis megváltó hatású átalakító műtétek és rendszeres hormonkezelések végeláthatatlan sora, miközben a gonosz ostobaságtól táplált sötét előítéletek - melyeket gyerekkora óta tapasztal - tovább szorongatják a pszichéjét mindaddig, míg azokkal is megtanul együtt élni.

Aztán eljön a nap, melyen a szakállas Thomas Neuwirth nagyestélyiben a színpadra lép, hogy valami félmilliárd ember előtt előadjon egy szar popslágert. Azt állítja, hogy Conchita Wurstnak hívják, és popdíva. A képernyő innenső oldaláról nem látni, vajon tudatában van-e annak, hogy szakállal szegélyezett rúzsos ajkával épp transzneműek tízezreit köpi pofán. Tudja-e, milyen nyomorúságos vásári mutatványt fabrikál egy létező szexuális zavarból, és teszi nevetségessé mindazt, amit a világ kulturáltabb fele szabad identitásválasztásról gondol. A szakállas nő egy gyalázatos provokáció, egy förtelmes vicc, egy mocskos hazugság.

Ez a semmiből előrántott kreatúra azt hazudja a színpadon, hogy nem létezik szexus, hogy nincsenek nemek. Ő a maga részéről legalábbis nem választ. Vagy ha nagyon muszáj választani, akkor mindkettőt kéri. Amikor pedig valaki úgy látja, hogy ez ellentmond mindannak, amit a biológia és a pszichológia tudománya állít, vagy pusztán a valóság elemi ismerete diktál, akkor az illető nyilvánvalóan egy rohadt, kirekesztő, fasiszta szemétláda.

Félférfi-félnő nincsen. Léteznek interszexuálisok - másnéven hermafroditák - akiknek mondjuk mellük és péniszük vagy heréjük és méhük van. Léteznek aszexuális férfiak és nők, akikben nincs nemi érdeklődés. Léteznek leszbikus nők meg homoszexuális férfiak. Léteznek transzvesztiták, akik nemi jegyeik elrejtésével - öltözködéssel és sminkkel - az ellenkező nem külsejét öltik fel. Léteznek továbbá a transzneműek, akik idegen testbe zárva eszméltek, és akik évtizedeken át küzdenek azért, hogy egy nap szexuálisan és szociálisan egyaránt azok lehessenek, akivel belül azonosak. Csakhogy egy gátlástalan producer - ahelyett, hogy túlcsorduló kreativitásától vezetve vászonra festette volna az eszébe ötlő bizarr alakot - fogott egy élő embert, szétszaggatta az identitását, és a helyére baszott egy hitvány és aljas szórakoztató showelemet.

Thomas Neuwirth - aki bevallottan egy homoszexuális férfi provokátor - alighanem maga is áldozat. Úgy képzelem, hogy valahonnan a tudata mélyéről kétségbeesetten figyeli azt, ahogy senki nem nyúl érte, hogy megmentse. Egyesek köpőcsészének használják, mások színpadi kellék gyanánt, megint mások rajta demonstrálják, hogy ők milyen hallatlanul haladó szelleműek és felvilágosultak. Rossz látni, hogy nincs senki a dán fővárosban, aki ki merné mondani, hogy a király vagy a királynő - hívd, ahogy akarod - mindenesetre meztelen.

2014. máj. 11. 20:26
 12/14 anonim ***** válasza:

"Léteznek továbbá a transzneműek, akik idegen testbe zárva eszméltek"

Nos, ez az, amiben én nem hiszek. Véleményem szerint ezek a személyiségzavarok nem veleszületettek, hanem később alakulnak ki valaminek a hatására. Aki biológiailag egészséges férfi vagy nő, annak el kellene fogadnia, hogy annak született, és ennek megfelelően kellene élnie. Idegen testbe születtek? Mitől idegen, kitől? A tudat és a gondolkodás csak utólag alakul ki az emberben, és azt lehet befolyásolni. Ez nekem kb. úgy hangzik, mintha én most azt állítanám magamról, hogy idegen bolygóról jöttem, de senki nem hisz nekem. Szóval szerintem ezek mentális zavarok, és a szakembereknek abban kellene az ilyen embereket segíteniük, hogy levetkőzzék őket.

2014. máj. 11. 21:07
 13/14 anonim ***** válasza:
36%

Az 5 éves kislányom kérdezte, hogy miez, szakállas szakállas néni? Mondtam neki hogy ez se nem néni se nem bácsi, ez egy szörny, mint a mesében. Mégis hogy kellet volna neki elmagyarázni.

Én nem vagyok homofób, otthon mindenki azzal közösül akivel akar férfival, nővel, kutyával, macskával, de nekem nem kéne ezekről a dolgokról tudnom.

2014. máj. 12. 08:43
 14/14 gabee9 válasza:
Éljen DzsungelGeorge a hobbit.
2014. máj. 18. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!