Mások is küzdenek a digitális átállással Debrecen környékén?
Napokig kínlódtunk a beállítással. Ügyfélszolgálat, telefonos segítség, pontos címre való bemérés. Antenna tekergetés, antenna erősítő vásárlás.
Mindegy. Bejött mind a 7 csatorna. 2 napig működött. Majd csak az rtl klub jött be, jelenleg semmi. Elegünk van, hogy napi szinten küzdünk vele!!!
Mi az úristent csináljuk még?
Budapest, külső kerület, december közepe, Synaps set top box, Strong kis erősítős antenna, Scart kábel. Két hétig küzdöttem vele, mostanra már beállt normális szintre, 33 csatornát lát és a 7 ingyenes fut.
Mit mondott a MindigTv? Kézzel állítsam be a frekvenciát (táblázat az oldalon), a digitális adás tetőantennára optimalizált, szobaantennával nehéz beállítani. Háromszor cseréltem antennát. Multiplex A (M1, ?2, Duna, Duna Word) bejött, a Multiplex C (Tv2, RTLKlub) nem. De a Strong erősítős antennával most már rendben van.
Ha a közelben van műholdas vevő, az blokkolja!
"Ha a közelben van műholdas vevő, az blokkolja!"
Miért is blokkolná a műholdvevő a földi vételt? Ezt kifejthetnéd bővebben.
"Nemcsak én jártam így a szomszéd tányérjával, hanem mások. is."
Ha tisztában lennél az eszközök működésével, nem írnál ilyen hülyeséget.
Először is a földfelszíni (DVB-T) és a műholdas (DVB-S) műsorsugárzás teljesen más frekvenciákon történik: a földi 800 MHz alatt, a műholdas pdig 10 GHz (= 10000 MHz) felett. A frekvenciakülönbség több, mint tízszeres. (A vevőfej ugyan lekeveri a jelet 1 GHz környékére, de ez már a kábelben megy.) Másodszor: a műholdak által sugárzott jel ott is jelen van, ahol nincs parabolaantenna. Harmadszor: a parabolaantenna csak vevőegység, semmilyen jelet nem tud kisugározni, ami - a te szavaiddal élve - "blokkolhatná" a földi DVB-T jelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!