Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Az LG 3D tv-k a legjobbak?

Az LG 3D tv-k a legjobbak?

Figyelt kérdés
Új TV vásárlásán gondolkozom csak nem tudom milyen márkájút lenne érdemes venni. Ti milyen márkát / konkrét típust tudnátok ajánlani? max: 106 cm-es kellene körülbelül úgy 120-150 ezer forintért.

2013. nov. 4. 20:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem nagyon akarod a 3D-t használni, akkor 2D-ben az LG is ad olyan képet 2D-ben a szemüvege nélkül, mint a másik.

Viszont ha 3D-ben akarnál műsort nézni, az azzal a tv rendszerrel sajnos nagyon fapados lesz a rendszer működési elvéből adódóan.

A passzív 3D több ok miatt sem képes Full HD kép megjelenítésére 3D sztereóban. Egyik ok, mivel a szemüvegén keresztül nézve minden második sor feketének látszik egyik szemünkben és minden első a másikban, ezért nem lehet a full hd részletek látásához elegendő közelségből nézni a képernyőjét. Akkor (akkor a passzív szemüvegével nézve) viszont elvész a drága full felbontású rendszer előnye, a részletesség.

Sokan mondanak sok mindent az LG passzív 3D rendszeréről, amolyan "gyártó szponzorált" reklámot.

Sok "szak"cikkben a passzíy rendszer hátrányait előnyként próbálják feltüntetni, félre magyarázva a működéssel járó jelenségeket és elhallgatják a hátrányait.

Szóval csak óvatosan a választással. :)

Volt akinek ezeket leírtam és végül ajánlottam egy minden mástól független megoldást, amiben senkinek nincs benne a szubjektív véleménye.

El kell menni pl. egy Médiamarktba és ott meg kell nézni egymás után egy aktív és egy passzív rendszerű televíziót a hozzá tartozó szemüvegével a full hd adáshoz ajánlott távolságból, mert csak onnan láthatóak a fullos felbontás részletei.

Miután megnézte az illető, vissza írt, hogy miért lehet az, hogy az összes aktív rendszerű 3D kép egyszerűen gyönyörű a passzívok után nézve. Nos itt a lényeg!

Meg kell nézni saját szemmel a szemüvegén keresztül elég közelről ahhoz, hogy a FULL HD felbontást láthassuk is.

Ezért kell saját szemmel meggyőződni a látványról.

Amit még hozzá kell tennem, hogy állítólag van aki zavarónak találja egyáltalán a 3D kép hatást.

Olyan is van aki a jobb minőséget nyújtó aktív 3D képet tartja zavarónak. Szerintem legalább negyed órán át nézd meg a tv-ben futó anyagot ahhoz, hogy meggyőződj, zavar-e a látvány.

Meg kell mondjam, engem a passzív képernyő (szemüvegével nézett) látványa zavar rendkívüli módon részben a sűrű fekete csíkok miatt, másrészt a nagyobb nézési távolság miatt, ami már eleve kizárja a FULL HD műsor nézését. Harmad sorban a full hd felbontást csak 2D üzemre kapcsolva tudjuk élvezni a passzív 3D tv-ken.

Ami nagyon fontos, hogy a bemutató teremben a teszt nézéshez minden esetben fel kell tenni a tv-hez adott 3D szemüveget, mert csak akkor látjuk meg a hibákat is, ahol egyáltalán létezik zavaró dolog, de azt mindenki úgyis meglátja egy ilyen össze hasonlító teszt nézéskor.

[link]

Az oldal közepe táján van egy táblázat os meg lehet találni, hogy mekkora képernyőn, milyen felbontású műsort milyen távolsűágról érdemes nézni, hogy a rendelkezésre álló legtöbb részletet látni tudjuk

és mennyire kell eltávolodni a képernyőtől, ha kicsi felbontású anyagot nézünk, hogy ne lássuk nagyon széteső képnek és életlennek.

Itt megtalálhatóak az egyes képernyő mérethez illő nézési távolságok. Ezt érdemes szem előtt tartani a teszt nézés közben is.

Másik távolság meghatározási módszer:

Menjünk annyira közel a képernyőhöz (és onnan kicsit távolodjunk), hogy éppen már ne különüljenek el az egyedi képernyőt alkotó pontok. Az az optimális távolság a FULL HD nézéséhez, ahonnan minden kis kép részletet elkülönülve látunk.

2013. nov. 5. 11:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válasz, sokat segített! Tudnál egy aktív 3D-s készüléket ajánlani?
2013. nov. 12. 15:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Így nagyon nehéz, azt Te tudod mennyit szánsz rá és mit vársz el tőle. milyen távolról szeretnéd nézni a FULL HD adást.

Mondjuk tudnék olyant ajánlani ami gyönyörű de valószínüleg nem ilyent szeretnél. Pl. Samsung UE55F6400 vagy Samsung UE55F7000

Szerintem ezt így nem lehet ajánlani.

El kéne menni egy-két áruházba és ott körül nézni alaposan. Megnéznéd az árakat és a méreteket, az egyéb tudást (internet) amire szükséged lehet és mind az összes igény és a lehetőség ismeretében ki lehet választani ami minden szempontnak megfelel.

Persze akkor ott még semmiképp nem szabad megvenni a készüléket. Azt nem mondtam, hogy mindenképp vigyél magaddal papírt és tollat. Amelyik komolyabban megtetszik azt jegyezd fel magadnak.

Aztán otthon a számítógép keresőjébe írd be a típus jelét és kijönnek "árukereső" találatok. Abban fel van sorolva több bolt is és soknál egészen eltérő árban van ugyanaz a készülék. [link]

Vagy a www.depo.hu oldalon is vannak készülék típus alapján bolt lehetőségek felsorolva és ott is eltérő árakat lehet találni. Miért vennéd meg drágábban, ha máshol olcsóbb..

A típust és egyéb jellemzőket viszont neked kell kiválasztani, többszöri nézelődés után a boltban, legalábbis szerintem.

2013. nov. 12. 21:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, de korábban nem olvastam ezt: "max: 106 cm-es kellene körülbelül úgy 120-150 ezer forintért."

Viszont tényleg neked kellene kiválasztani.

Így távolról ajánlani szerintem felelőtlenség.

Persze ha valaki a típusokat eléggé ismeri, talán felelősebben ajánlhat, de én nem merek. Bocsánat.

2013. nov. 12. 21:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. nov. 13. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!