Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » 1 szobaantennát meg tudok...

1 szobaantennát meg tudok osztani valahogy 3 tv-re?

Figyelt kérdés

Betonrengetegben lakunk és csak a Tokaji hegyre néző szobában fogjuk rendesen az adást, a többibe t-homos net van. Most ezt ki akarjuk köttetni. Kicsit hülyén nézne ki 3 antenna a szobámban, így 1 antennát szeretnék megosztani a tévémre és és a másik 2re. Megoldható ez valahogy.

(remélem nem voltam túl zavaros)

2013. aug. 19. 18:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi akadálya, hogy egy antennáról több tévét üzemeltess.
2013. aug. 19. 19:58
 2/4 A kérdező kommentje:
De mégis milyen módszerrel? Mit kell vennem hozzá?
2013. aug. 19. 20:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Gondolom, hogy analóg vételről van szó.

Sima antenna elosztóval megoldható:

[link]

2013. aug. 19. 21:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Ahogy az előttem szóló írta, kell egy 3-as koax elosztó. Mivel ezek az osztók F csatlakozósak és - gondolom - az antenna kábele sima koax dugós, kell rá egy koax-F adapter.

Ilyen: [link]

Ezen kívül kell mindhárom tévéhez megfelelő hosszúságú koaxkábel. Az egyik végére F csatlakozót, a másik végére koax dugót kell rakni.

Szobaantennánál előfordulhat, hogy a jelet szétosztva nagyon lecsökken a jelszint. Ezt úgy lehet orvosolni, hogy az elosztó elé be kell iktatni egy erősítőt. De először meg lehet próbálni erősítő nélkül.

2013. aug. 19. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!