Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Miért olyan jók az animék?

Miért olyan jók az animék?

Figyelt kérdés
Miért szeretik olyan sokan? :O Nem értettem sose.. csak rajzfilmfigurák, egyáltalán nem élethű kérdésekkel.. lehet hogy jók, de én akkor sem értem, hogy mi a lényegük :S Valaki ezt eltudná nekem magyarázni?
2013. júl. 24. 19:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Pont azért mint amiért a filmeket is szeretik az emberek. Érzéseket tudnak általuk megélni. Mivel egy teljesen más kultúrában készültek, ezért sok dolgot nagyon másként látnak mint az európaiak vagy az amerikaiak és így nincsenek tele unalmas hollywoodi klisékkel.

A sajátos rajzstílus is segít jobban elvonatkoztatni minden mástól és nagyon beszív a maga világába.

Egyébként nem igaz, hogy nem élethű kérdésekkel foglalkozik, csak nem szabad egy kalap alá venni minden animét. Az anime lehet mese is illetve rajzolt történet is, ami egyáltalán nem mese. Vannak nagyon komoly filozófiai kérdésekkel foglalkozó animék is és mesék is.

Azért is szeretem, mert vannak olyan műfajok, amik csak animében léteznek és más filmekben nem találok olyat.

2013. júl. 24. 20:08
 2/13 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm a válaszod! :))
2013. júl. 24. 20:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az animékbe is több fajta müfaj van és nagyon is igaz az animére, hogy sokkal mélyebben belemegy a történetbe, mint a filmekbe vagy a sorozatokba bárki. Több érzést tudnak átadni, majdnem mint egy dráma film. A szerelmes animék, (shojo, shounen ai stb) is sokkal jobban megéli azt az érzést az ember amit a "rajzfilmfigura" inkább karakter megél akkor. Pl. mielött megcsókolja az akibe már olyan régóta szerelmes. Az animékben a karekterek folyton gondolkodnak és elmondják az érzéseiket, a kételyeiket, mindent. Míg a filmben ezeket a színészek testbeszéddel meg viselkedéssel meg olyan díszlettel érzélkeltetik, hogy most épp szenvednek. Az a jó még ebben az egészben, hogy nincsenek elrugadszkodva a valóságtól mint a legtöbb amerikai film. Nagyon valósághü, ahol néha mégsem jön össze azzal akivel akarna. Igazából nem is tudom, hogy irjam le, ezt érezni kell és látni :)
2013. júl. 24. 20:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ja és még, hogy tudod h mit gondol a fökarakter, rájössz, hogy benned is ugyan ezek a kérdések merülnek fel és igy láthatod, hogy ö hogy oldja meg ezt a helyzetet, ha te éppen nem tudod mit kéne tenned és az is jó amikor küzdenek valamiért, egyszerüen eröt meritesz belöle, hogy te se add fel és nagyon sok bölcsesség van bennük ( már amelyik olyan müfajú), persze vannak olyanok is amikbe csak hülyülnek. :D

Szóval majdnem olyna mint egy film, de mégis több :)Ès a karaktereket még jobban meglehet szeretni mint egy emberi színészt néha, persze ott is vannak jók. :3 Na ennyiii, többet nem írok. Gomenne, hogy ilyen sokat írtam. Üdv. egy Otaku lány~~ :3 !

2013. júl. 24. 20:39
 5/13 anonim ***** válasza:
31%
Ennyi erővel miért jók a filmek? Ott se élethűek.. eljátszanak egy szerepet... egy biznisz az is az egész ahogyan ez, csak itt a szereplők nem léteznek. Ha nem tetszik nem kell nézni, nem tudom egyeseknek ez mért fáj hogy szeretik őket.
2013. júl. 24. 20:54
 6/13 A kérdező kommentje:
#3,4 válaszadó köszönöm a válaszod :D #5 ki mondta azt h fáj h valakinek ez tetszik? én csak kérdeztem h miért szeretik, mert én nem látom benne a lényeget, ennyi.. semmi bajom nincs azzal, ha valaki szereti..
2013. júl. 24. 22:27
 7/13 anonim ***** válasza:

Szórakoztatóak, vannak benne jó zenék is történetük is jó.

Sok animének van pozitív mondani valója gondolatai önismeret stb. Sokkal jobban átadják az érzéseket mint egy ameriaki élő film. A Karakterek mindegyike egytől egyig imádni valóak.

Nézz meg egy animét ami neked is tetszik addig úgyse fogod megérteni. :)

[link] műfaj év szerint is kereshetsz. Nem fogod megbánni. :)

2013. júl. 25. 13:31
 8/13 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bR7F3..

Nagyon jó a történetük és szerencsére vannak nagyon hosszú animék is és a harcok is látványosak. van hogy egy harc elhúzódik 3órásra, amíg egy akciófilm kb másfél óra

2013. júl. 25. 16:10
 9/13 anonim ***** válasza:

"van hogy egy harc elhúzódik 3órásra, amíg egy akciófilm kb másfél óra"

One Piece, Marineford war arc konkrét 45rész háború egymás után, és nem a gagyi naruto fajta időhúzás.. hanem komolyan a háború megy.

2013. júl. 25. 16:28
 10/13 anonim ***** válasza:

5. Ez kicsit bunkó megnyilvánulás volt. Végre valaki intelligensen rákérdez, nem egyből szarozza őket, úgy, hogy semmit nem tud róla. A nem élethű jelzőt pedi inkább a rajzfilm kinézet miatt használta. Nem történetileg vagy ilyesm.

Igen, mint előttem páran már említették ugyan az a céljuk, mint a filmeknek és sorozatoknak: a szórakoztatás.

Hogy miért szeretik? Szerintem sokkal jobban adják át az érzelmeket a hangulatot, mint a filmek, vagy a sorozatok.

Azt, hogy rajzfilm valaki elfogadja és szereti, valaki nem képes rá. Sajnos elég sok az ítélkező ember aki még 1 részt nem látott, de az összes anime f*s szerintük.

2013. júl. 25. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!