Miért olyan népszerű a mostani pápa?
Az rtl klubon, akkor is hazudnak, ha kérdeznek, mert nekik semmi sem jó. Minden ételbe belekötnek, még azt is hírbe adták, ha a szánkon gyorsan szedjük a levegőt, akkor hamarabb kapunk szívinfarktust. Ezért inkább az orrunkon levegőzzünk. Tudják, kit hülyítsenek!
A kérdésre visszatérve, nem a pápa segíti ki a nemzeteket munkával, vagy pénz kölcsönnel. Akkor nem tudom, minek ez a nagy felhajtás.
A dél-amerikai nyomoron tudott segíteni? Ugye, hogy nem? Ez az egész csak médiacirkusz.
Nem lesz trónterem, trón, megszünteti a feudális (királyi) külsőségeket, de attól még a vatikáni bank megmarad. És minden más is a háttérben.
A mostani pápa afféle "újítás". Az első dél-amerikai. Az első a 3. világból. Nem tűnik pénzéhesnek, egyszerű ember, Buenos Aires-ben is busszal járt a püspökségre. Nem érintett a vatikáni botrányokban, amiket igyekeztek eltussolni.
És tényleg reménységet adhat az ott élőknek. Latin-Amerika a legvallásosabb terület, nagyon feljött ilyen téren. (Argentínán kívül még lásd Mexikó Mária-kultuszát.)
Európa hozzá képest egy hitetlen kontinens.
Azért népszerű, mert van. Jó messze van tőlünk, és végre egy olyan hír, amiben senki nem halt meg... :)
Azért mégis a világ legnagyobb egyházát vezeti az arc, annak van némi hatása, ha változik vagy épp ha nem.
Az RTL-es kirohanásodat részben értem, én egyszerűen megoldottam: nincs tévém, kidobtam. Nézze akinek az kell. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!