Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Miért van az amerikai mesékben...

Miért van az amerikai mesékben az embereknek csak 4 ujja?

Figyelt kérdés
Mármint mostanában ahány meserészletet, vagy rajzfilmes reklámot láttam mindig 4 ujj volt egy kezükön. Lehet, hogy nem csak az amerikai mesékre jellemző, de én főleg azoknál vettem észre.

2013. febr. 6. 19:03
 1/8 anonim ***** válasza:
20%
Mert szarnak a grafikára .
2013. febr. 6. 21:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert egyszerűbb, idő- és pénztakarékosabb úgy megrajzolni, és mert lévén a legtöbb rajzfilmszereplő kinézete amúgy is le van egyszerűsítve, a négy ujj vizuálisan jobban illik hozzájuk az ötnél.
2013. febr. 7. 12:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ez a "jelenség" azért jellemző főleg a nyugati rajzfilmekre, mert például Japánban a négy ujjnak negatív kulturális jelentése van. Ott ugyanis a yakuzák büntetésből szokták egymás ujjait levágni. Ezért ha japánra szinkronizálnak amcsi rajzfilmeket, néha odarajzolnak még egy-egy plusz ujjat, hogy ne jusson ez a nézők eszébe.
2013. febr. 9. 17:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért, mert az amerikaiak a leghülyébb, legbárgyúbb nép. A hüvelykujj a legfontosabb ujjunk, (a legerősebb, ún. domináns ujj).
2013. febr. 9. 18:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Amerikai Fater egyik újabb részében az volt hogy nem tudtak egy igéretet se betartani, de Stan főnöke azt mondta hogyha nem tartják be levágják az egyik ujját. Magyarra fordítva elhangzott benne egy ilyesmi mondat: Ha levágom az ujját már csak 7 ujja lesz 8 helyett. A vége felé valahol. Nem pontosan ugyanezt mondta de benne volt az hogy 7 ujja lesz 8 helyett.
2013. febr. 11. 16:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja aztán a kisgyerekek csodálkozni fognak, hogy miért van neki több ujjuk, mint a mesében. :D És különben is így még bemutatni sem tudnak..., bár egy mesében nem is kell.
2013. febr. 11. 17:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is a kisgyerekek akik azt se tudják hány ujjuk van pont a Family Guy-t meg Amerikai Fatert meg Simpson családot meg Cleveland show-t meg Futurámát.
2013. febr. 11. 21:52
 8/8 nyarierik123 ***** válasza:
Van olyan mese amiben 5 ujjuk van pl.: Clarance
2017. márc. 4. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!