Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Láttad tegnap (jan.15) az...

Láttad tegnap (jan.15) az RtlKlub XXI. - század című műsorát?

Figyelt kérdés

A téma a múlt század magyar halálraítéltjeinek kivégzéséről szólt.

Megütötte a fülem egy olyan kommentár, hogy a halálraítéltek zöménél a kivégzés előtt pár órával a hajuk teljesen megőszült.

Szerintetek mi evvel az állítással a probléma?

2013. jan. 16. 13:52
 1/5 anonim ***** válasza:

A műsort sajnos nem láttam.

Viszont az állítással szerintem nincs semmi probléma, mert hirtelen sokk, vagy nagy ijedtség hatására pillanatok alatt megőszülhet az ember haja. Nyilván a halálra ítélteknél is ez volt, tudták, hogy jön a vég és iszonyatosan féltek.

2013. jan. 16. 16:34
 2/5 A kérdező kommentje:
A már kinőtt élettelen hajszál?
2013. jan. 16. 18:18
 3/5 A kérdező kommentje:

A szinte egyik napról a másikra történő őszülést többnyire pszichés stressz váltja ki. Pontos mechanizmusa nem ismert.

Ilyenkor nem egész hajszál vált egyszeriben fehérre, csupán a stresszhatás után keletkező hajszál-szakasz lesz fehér. Az idő előtt és viszonylag gyorsan bekövetkező őszülés hátterében állhat valamilyen betegség, akár magas láz is.

2013. jan. 16. 18:44
 4/5 anonim ***** válasza:

"A már kinőtt élettelen hajszál?"

Igen úgy gondolom hogy az egész hajszál. Persze olvasni a neten meg erre-arra pro és kontrát is, de szerintem lehetséges a dolog.

Annál is inkább, mert egyszer a mamám mesélt egy ilyen történetet a 2. világháborúból egy olyan emberkével akit ismert. Ekkor hallottam először erről a gyors őszülésről.

Az pedig természetesen bizonyított tény, hogy fiatal emberek is képesek megőszülni néhány év alatt a stressz és a gondok hatására. Továbbá az általad leírt betegségnek köszönhetően.

2013. jan. 16. 20:05
 5/5 A kérdező kommentje:
2013. jan. 16. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!