Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Milyen sorozatok vannak...

Milyen sorozatok vannak amiben nincs alánevetés?

Figyelt kérdés

pl 'Dokik', 'A nevem Earl', 'Reaper', 'Psych' stb

a Chuck meg a Weeds nem tetszettek.

#sorozat #doki #Reaper #A nevem Earl #alánevetés #konzervnevetés
2012. dec. 12. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Szívek szállodája, és még a krimik, sci-fik.
2012. dec. 12. 15:21
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

A sitcom-oknál van, és ez nem "alánevetés", hanem ezeket élő közönséggel veszik fel. (Engem is idegesít amúgy, félreértés ne essék, de tényleg nem mű az a nevetés, hanem mikrofon van a közönségre irányítva.)

Ezek tipikusan a 20-22 perces vígjátéksorozatok, mint a Friends, Full House, stb.

Itt jellemzően csak 3-4 belső helyszín van, kis költségvetés, "futószalagon" gyártott (de ettől még nem feltétlenül rossz), egyszerre, rendes sorrendben forgatás jellemző.

A "másik kategória", az a 40-42 perces sorozatok, mint Gilmore Girls, X-Files, 7th Heaven, stb. nem élő közönség előtt mennek, tehát ezeknél több a helyszín, több külső felvétel is van. Itt éppen ezért nincs nevetés.

2012. dec. 12. 15:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Láttam én már sitcom-ot külső helyszínen, nevetéssel. :))

Egyébként ha csak lehet, valóban közönséggel veszik fel, a Jóbarátok pl. ilyen volt. De nem mind ilyen.

Egyébként még a belsős sitcomokat sem feltétlenül veszik fel egyenes időrendben. Ha több helyszín váltakozik egymás után, akkor nem építik át 38-szor a műtermet, vagy nem költöztetik át a közönséget és a stábot annyiszor ide-oda, hanem a gazdaságos sorrendben veszik fel a jelenetet. (Pl. a színész két szoba között mászkál, és mindkét szobában eltölt egy-egy percet.) A közönség ettől még ugyanúgy szorgalmasan nevet, még ha nem is érti a poént. :)

2012. dec. 12. 15:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Az egykamerás sitcomoknál nincs élő közönség. A többkamerásnál vagy multikamerásnál van (mivel a jelenetek szinte mindig ugyanott játszódnak, színpadhoz hasonlóan vannak fixen berendezve, lehet nézőteret is építeni hozzá. Így vannak nevetés nélküli sitcomok is, nem csak a 40 perces drámákra jellemző. Azoknál már nem is jellemző a nevetés, mert másak a felvétel körülményei.

Egykamerás sitcomok:

[link]

Megfordítva a kérdést: a multikamerás vígjátékon kívül szinte minden más műfajban hiányzik a közönség hangja, így több száz/ezer sorozatot lehetne említeni. Ha csak rákeresel a többi sorozatos kérdésre, elég jól lehet látni hogy mi népszerű.

2012. dec. 12. 15:57
 5/8 anonim ***** válasza:

A külső felvételeket lejátsszák a közönségnek, úgy kerül rá a nevetés.

A helyszíneket nem kell átépíteni, mert a stúdió hosszúkás, a helyszínek folyamatosan fennállnak, egymás mellett, átjárhatóan. A közönség, mint a színházban, a díszletek előtt ül, rájuk irányított kamerával.

Nyilván előfordul, hogy nem sorrendben vesznek fel minden jelenetet, de 90%-ban törekednek erre, hogy a közönség értse (ezért játsszák le nekik a külső helyszínen általában előre felvett részeket is), amolyan show-ként éljék meg.

Most nyáron voltam két stúdióban is, ahol bemutatták, hogyan mennek ezek a dolgok, azt mondom, amiket mondtak/mutattak nekünk a Paramount-ban és a Warner Bros-ban.

2012. dec. 12. 16:09
 6/8 anonim ***** válasza:
"rájuk irányított kamerával" - bocsánat, természetesen nem kamerával, hanem mikrofonnal. Kamera nincs a közönségen. :)
2012. dec. 12. 16:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, rosszul fogalmaztam: milyen VICCES, nem alánevetős sorozatok vannak? Az hogy, miért van konzervnevetés, meg hogy hogyan csinálják, azzal tisztában voltam eddig is. A wikis link hasznosnak bizonyult, köszi! ;)
2012. dec. 13. 11:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Én viszont azzal nem vagyok tisztában, hogy neked mi a "vicces".

Nekem pl. a Gilmore Girls az, és abban nincs nevetés.

2012. dec. 13. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!