Digi műholdas TV, pontosan mennyi?
A digi oldalán, olyan kisze-kusza információk vannak e téren.
Rendelnék 2 TV-re müholdas adást. 2700ft-os csomagot, ami ugye bérelve emiatt (2tv esetében) 3000ft/hó.
A beköttetés (2tv miatt) 6000 ft.
Ugye a bérlésben benne van a 2 modem, vagy 1 dupla modem. De arról szó se esett, hogy a bekötési díjban, benne-e van a digi tányéros "antenna".
Illetve kell-e előre fizetni 1 vagy 2 hónapot, mint a DIGI kábel esetében.
(nálunk nincs kábeles net/tv, ezért marad a műholdas.)
Én is elolvastam és lentebb ezt találtam.
új szolgáltatás telepítéséhez minimum szükséges eszközök, melyek számlázásra kerülnek a Kedvezményes szerelési anyag árlista alapján:
parabola antenna (ha az ügyfél nem rendelkezik saját antennával),
falikar vagy erkélytartó,
fejkonverter (LNB, TWIN),
koax kábel (fejegységtől a vételi pontig),
egyéb szerelési anyagok (csatlakozók, koax dugó, stb…)
Én értelmezésem szerint a felhasznált anyagok árát ki kell fizetni.
Nekem is műholdas Digi van,de még 2006-ban köttettem be akkor még meg kellett venni mindent,még a beltérit is.
Később rendeltem hozzá egy társbeltérit amit csak bérlek havi 300 forintért,Digi+ így havi 3300 forintot fizetek.
Előre tuti,hogy nem kell fizetned.
Jó kérdés,amikor nekem a társbeltérit beszerelték akkor lecserélték a fejet twin fejre és ugye bekábelezték,de a szerelési díjban ez benne volt mert összesen fizettem 4 ezer forintot szerelési díjként,de külön a fejért és a kábelért nem kértek pénzt,igaz a régi fejet elvitték.
Hívd fel őket,az a legbiztosabb.
De ha csak beltérit kéred akkor is 6 ezret ír ki..
Egyáltalán nem egyértelmű a dolog.
Az egyszeri szerelési díjon kívül a telepítésnél felhasznált anyagok, eszközök díját is ki kell fizetni. A szerelésénél felhasznált anyagokat megnevezés és mennyiség szerint a szerződéshez tartozó beüzemelési jegyzőkönyvre vezeti fel a szerelést végző szakember. A számla a beüzemelési jegyzőkönyvön feltüntetett szereléshez felhasznált anyagok alapján kerül kiállításra, s utólag kiküldésre.
új szolgáltatás telepítéséhez minimum szükséges eszközök, melyek számlázásra kerülnek a Kedvezményes szerelési anyag árlista alapján:
parabola antenna (ha az ügyfél nem rendelkezik saját antennával),
egyéb szerelési anyagok (csatlakozók, koax dugó, stb…)
Áhá, már okosabb lettem:
"A kedvezményes szerelési díjat a helyszínen kell fizetni a szolgáltatás telepítését végző kollégának.
Amennyiben a telepítést a DIGI Kft. alvállalkozója végzi, a szerelési díjat a helyszínen, az alvállalkozó által kiállított készpénzes számla ellenében kell megfizetnie."
Ami ugye 6000 huf.
"A szerelés tartalmaz:
A kültéri egység (parabola antenna és vevőfej) felszereléseépület megfelelő tájolású függőleges oldalfalára
- épület megfelelő tájolású erkélykorlátjának stabilan rögzített fém elemeire,
- a parabola antenna műszeres beállítása az elvárható legstabilabb rögzítéssel,ablaktok, oldalfal, födém átfúrása (maximum 4 átvezetésig),"
Vagyis, ha nem tetőre kérem (oldalfalra gondolom), akkor nem számolnak fel, tetőre való külön szerelési költséget, egy előzetes "felmérés" után.
"új szolgáltatás telepítéséhez minimum szükséges eszközök, melyek számlázásra kerülnek a Kedvezményes szerelési anyag árlista alapján:"
"parabola antenna (ha az ügyfél nem rendelkezik saját antennával),
egyéb szerelési anyagok (csatlakozók, koax dugó, stb…)"
Na itt már jön egy kis pontatlanság, PDF-ben a fejkonverter 900 , digi oldalán meg antenna+fejegység (ami ről nem írta hogy milyen) 5000 huf.
A többi meg csekély összeg.
Vagyis:
6000 helyben fizetendő, + 5000+900+(2900! Ha nem twin van az antenna mellett fejegységként) = 9600 +/- kábel, ha túlhaladja az alapfelszerelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!