Az amerikai sorozatokban az alájátszott röhögés miért jó? És ezeket kivágták valahonnan, és bejátszák a filmekben, vagy direkt fölveszik a közönség nevetését? Külön felvétel lenne erre? Titeket nem idegesít?
A többkamerás sitcomokat élő közönség előtt veszik fel, mivel a helyszínek színpadszerűek és statikusak, így lehet nézőteret építeni hozzá.
Youtube tele van ilyennel, live audience kulcsszóval rákereshető.
Nem alájátszott, hanem élő közönséggel veszik fel ezeket a sitcomokat.
Más kérdés, hogy miért kell a nevetést bevágni, azt nem tudom, engem is mindig idegesített. Viszont legalább igazi, nem "gépi".
Hosszúkásan van elrendezve a stúdió, minden sorozatban szereplő szoba és helyiség egymás mellett helyezkedik el. Szemben ezekkel a közönség "lelátója". A közönségre külön több mikrofon van irányítva, ami veszi a nevetést és a tapsot.
Regen engem is idegesitett, peldaul a Friends alatti rohoges, ugyanakkor ezt a sorozatot sosem szerettem igazan.
Aztan ratalaltam a Big Bang Theory sorozatra es ott peldaul egyaltalan nem zavar a nevetes, mert en is nevetek minden poenon. Sot, volt szerencsem az egyik epizod felvetelen reszt venni a kozonseg soraiban, szoval a sajat nevetesem hallhattam az alatt a resz alatt :)
(persze a tomegbol nem lehet kivenni, hogy en nevetek, de en tudom, hogy ott voltam es milyen jol szorakoztam, szoval ezert egyaltalan nem zavar a nevetes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!