Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Mikor fogják adni a TV2-n a...

Mikor fogják adni a TV2-n a Grimm-et?

Figyelt kérdés
vagy lefogják adni egyáltalán a 2. évadot? érdemes várnom vagy inkább kezdjem el nézni feliratosan? mert már megszoktam így szinkronnal
2012. okt. 1. 17:58
 1/4 anonim ***** válasza:

1 év késést számolj bele, a második évad is csak most indult nyár végén.

Ebből nálunk jó eséllyel 2013 őszén lesz adás. Hiszen az első évadból is még csak 16 rész ment le, miközben 22 van.

2012. okt. 1. 19:04
 2/4 A kérdező kommentje:
akkor kezdjem el feliratosan?:/
2012. okt. 1. 19:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem nézel feliratosan sorozatokat, nem is tudod mennyi fantasztikus műről maradsz le. Magyarul csak azt adják le, amit be mernek rendelni mert kint is jó nézettséget hoz bizonyos korcsoportokban. De ez nagyon szűk réteg, és sokat sosem látna egy átlagos tévénéző.

Ott van emellett az, hogy a magyar adások meg vannak vágva, rengeteg félrefordítás születik, a szinkronhangok minősége már nem a legjobb, mert alig visznek bele valamit. Alapból nem lehet átadni az eredeti hangulatot, hiszen az eredeti nyelvben ott van benne a színész és a karakter igazi személyisége és a környezet természetes térhatása hangilag, a szinkronban pedig szinte már csak felolvassák a szöveget, és érződik benne hogy egy fülkében ülve mondják fel azt.

Ami megint csak előny, az az idő. Az amerikai leadás után néhány perccel a neten van az epizód, és tölthető is egyből. Feliratot van hogy órákon belül csinálnak, tehát te aznap látod a részt mint az amcsik. A magyar leadás egy évet tuti csúszik, és jön még olyan dolog hogy más műsor miatt elpakolják, szüneteltetik, a nézettség miatt is idősávokat vagy napokat cserélnek, rossz esetben végleg leveszik a műsorról és ott marad félben az egész történet (ha mondjuk átívelő szálas).

________

Személy szerint a Grimm körüli rajongást én nem tudtam átvenni. Adtam neki 6 résznyi esélyt (angolul persze), de már a hatodiknál annyira idegesített az a technikai megoldás ahogy a nyomozó látja a "lényeket", hogy töröltem az egészet a fenébe. Amúgy is telítve van az ipar nyomozós sorozatokkal, a felét mindig felvezetik valami újdonsággal, aztán hétről hétre ugyanúgy a nyomozásokat kell végignézni, legfeljebb egy pár mellékszálat behoznak és az egész kap egy ívet, hogy valami közös legyen bennük.

2012. okt. 1. 19:15
 4/4 A kérdező kommentje:
ház..most így már szívesebben nézek feliratosan sorozatokat,én szeretem a grimmet,és szerintem lekezdem feliratosan
2012. okt. 1. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!