Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Nektek is feltűnt a ker....

Nektek is feltűnt a ker. Tévékben hallható rendkívül rossz hangsúlyozás?

Figyelt kérdés

Engem már nagyon zavar, pedig nem szoktam ilyesmin fennakadni.

A TV2 bemondói különösen borzalmasan hangsúlyoznak, főleg a Tények riporterei, de kiemelhetném Váczi Gergőt is, amint a heti 3x1 sportolást népszerűsíti. Az az esszenciája.

2012. szept. 6. 00:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi a problémád pontosan?

Milyen jó lenne, ha ennél rondábban nem beszélne senki.

2012. szept. 6. 03:52
 2/4 anonim válasza:

Igen, nekem is feltűnt.

(Meg a sok, értelmetlenül, feleslegesen használt idegen szó.De nem ezt kérdezted...)

Engem és a közvetlen környezetemben élőket is nagyon zavarja. Illetve van, amikor csak nevetni tudunk azon, amilyen bután, az eredeti mondanivalójukat megmásító módon hangsúlyoznak.

Magyar szavakat mondanak, de mégsem beszélnek magyarul, érthetően.

2012. szept. 6. 11:07
 3/4 A kérdező kommentje:

Az első válaszadónak: ha végignézel egy Tények műsort, akkor meg fogod hallani, mire gondolok. Pl. megy egy tudósítás (ált. valamilyen gyilkosságról vagy katasztrófáról persze), alatta narrátorként mondja a magáét egy ifjú riporter, és akkor lehet ezt hallani. Biztos más műsorokban is ilyen rossz hangsúlyozással beszélnek, de konkrétan a Tényekben rémesen:)

Teljesen idegen a magyar nyelvtől az a fajta hangsúly, amit használnak és félő, hogy ez fog elterjedni.Remélem, nem.

2012. szept. 6. 19:47
 4/4 anonim válasza:
Hanglejtésre gondolsz?
2012. szept. 6. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!