Buntetik e a TV musorok felvetelet majd annak feltolteset YouTube ra, vagy barmilyen mas video megosztora?
Sziasztok!
UPC Mediaboxom van, felvettem egy par adast (m1, discovery, spektrum) majd bevittem a gepbe (nagy nehezen :D) es az lenne a kerdesem, hogy legalis, ha azokat a felvett musorokat feltoltom youtube ra vagy egyeb video megosztora? Illetve ezt tiltja e barmilyen torveny, vagy ez a tv adotol fugg?
[Elnezest kerek, de nincs ekezetem a billentyuzetemen]
Mivel a műsorok más tulajdonát képezik, igen. A szolgáltatók ezt azzal intézik el, hogy letiltják a videódat, visszatérő esetben kitiltják a profilodat, vagy IP-címedet, ezzel ellehetetlenítve a további feltöltést.
Míg nálunk a törvény megengedi hogy szabadon letölthesd a filmeket, addig megosztani és terjeszteni nem lehet. Nem a tv-adón múlik, mindenre kiterjed a korlátozás aminek nem te vagy a jogtulajdonosa, vagy nem szabad felhasználhatóságú (free licence, creative commons címkéjű).
Ertem.
Es ha mondjuk nekem sajat video megoszto oldalam van, amit amerikabol uzemeltetek akkor abba nem nagyon szolhatnak bele?
Amugy meg a youtubeal kapcsolatban egy csomo olyan csatorna van amin kb 2007 ota folyamatosan toltenek fel magyar tv adorol vett filmeket, epizodokat (pl: balazs show , monika show, meg hasonlo), es oket meg sem tiltottak le.
De, beleszólhatnak bárhol. Az értesítést bárhova ki tudják küldeni, hogy szedd le, különben beperelnek. Nyilván a kis embereket nem ilyen szinten kötelezik a törlésre.
Régen nem volt olyan hatékony szűrés, mint most Youtube-on, emiatt sok videó lett feltöltve, amit ma már a rendszer automatikusan elutasít. A régieket is törlik folyamatosan, csak a nagy mennyiség miatt nem látszik annyira hogy haladnak vele. Nekem kb. 2006 óta vannak lejátszási listáim, és folyamatosan egyre kevesebb elérhető videó van bennük, mert törlik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!