Miért romlanak egyre le a csatornák?
Régen volt Hallmark érdekes filmekkel, mostanra lett belőle egy tucatcsatorna. Volt Story 4 sajátos tartalommal (sztárok, pletykák...) lett belőle tucatcsatorna, volt Sorozat+ ami kicsit más volt mint a többi, lett abból is tucatcsatorna. Volt Filmmúzeum, lett abból is tucatcsatorna. Volt Romantika, abból is lett tucatcsatorna (Filmmánia), igaz, itt a kevesebb latin-amerikai sorozat kivételesen színvonalemelés volt. Volt Club csatorna (elsősorban de nem kizárólag nőknek), kivették, lett Animax, jó ez legalább nem annyira tucat. Volt Zone Eurpa, az meg megszűnt Lengyelországon kívül.
Azt hittem, hogyha lesz egy csomó csatorna, akkor lesz közte sok tematikus. De még a sportcsatornák is tucatok, mert volt, hogy egyidőben két magyar csatornán (Sport1+m1) ment ugyanaz a meccs.
Miért van az, hogy pl. Helyszínelőket (meg a különbözú változatait) 5 helyen nézhetem, de sok más dolgot (ami nem tucattermék) meg szinte sehol sem?
Mert 2007 óta megváltoztak a filmek. Még a mozikban is. Már legtöbbje csak romantikus film és dráma. Régen voltak a tv2-n szombat esténként jó horror filmek: péntek 13, rémálom az elm utcában. Ma még egy erősebb akció filmet sem adnak le.
Észrevettem, hogy mindig olyan sorozatok, filmek vannak a tv-kben, amik az embereket arra ösztönzik/sugallják, hogy fogjunk össze, legyen világbéke, stb...
Na meg egyre többször mondják ki minden sorozatban, filmben, (még reklámban is), hogy: isten, meg ehhez hasonló mondatok, szavak. És aki egy nap többször hallja azt hogy: isten, annak benne marad a fejében, mint egy betanult vers. És még akaratlanul is kimondja azt, hogy istenem, stb...
Aki kételkedik, nézzen végig egy nap egyetlen csatornát nyitástól zárásig, és számolja össze, hányszor van benne isten, mennyország, angyal meg ehhez hasonló szavak.
Az egész média egy agymosó, manipuláló szenny.
Példa erre: Én nem vagyok megkeresztelve, ezáltal nem hiszek istenben. De én is annyiszor hallom minden nap a tv-ben, hogy már nekem is a fejemben van.
Az már nem ide tartozik, hogy hogyan is létezne, amikor az ősi görögök, egyiptomiak, maják, stb... is imádtak isteneket, de sosem látták őket. És mi sem látjuk istent, mivel tudtommal még senkinek sem jelent meg. Csak mende-monda az egész.
1-2: Isten már megnyilatkozott nem is egyszer, csak olvasd el figyelmesen a Bibliát vagy olvassál újságcikeket, mert ha Isten nem is, de Szűzmária elég gyakran megnyilatkozott.
3: Az MTV (nem a zenei adó) régen színvonalas volt, igaz monopolhelyzetben volt, de abszolút mértékben mérve is színvonalat képsviselt. De onnan lesüllyedt a nulla közeli állapotba, 0-ról meg könnyű színvonalat emelni.
A sorozat pluszról pl, azt olvastam, hogy az alacsony nézettsége miatt változatattak. Azt viszont nem értem, hogy a Story4-ből minek csináltak 25. olyan csatornát ami a kommerszet ismétli csak. A Club megszüntetését azzal indokolták, hogy van még más hasonló csatorna. (Már nincs.) A FilmMúzeumnál meg átszervezések voltak, és gondolom a nézettségre hajtottak.
Amúgy szerintem az is benne van a pakliban, hogy a csatornákért mekkora a jogdíjat fizet a kábeltévétársaság a televíziós cégeknek, és ezen igyekszik faragni, így a csatornáknak is kevesebb pénze jut jobb műsorokra.
Na meg pl. a Zone család is elmet Lengyelországba. :(
A romantikáért nem kár, a VH1 szerencsére visszajött, a Club-ot vagy a Régi sorozat Pluszt sajnálom. :( Derrciket vagy Columbot máshol is nézhetek, nem kell ehhez tucatnyi ismétlőcsatorna. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!