Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Szerszámkészítő szakma! Kérédsek?

Szerszámkészítő szakma! Kérédsek?

Figyelt kérdés

-Mennyit Keres?

-Menyire keresett szakma?

-mennyire nehéz kitanulni,mekkora precízség kell?

2011. okt. 14. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:
26%
Bátyám annak tanult anno, szerintem nem nehéz kitanulni, főleg, ha érez némi rátermettséget a fémek megmunkálásához. Viszont szerintem annyira nem keresett szakma, ma már a szerszámokat gyárakban, gyártósorokon készítik inkább. Bár a fene tudja. Nem igazán látok ilyen álláshirdetéseket...
2011. okt. 15. 22:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Az esztergályos keresettebb.

Akit ismerek esztergályost ő szinte csak féktárcsákat színterez,úgyhogy nem erőlteti meg magát,de 3-400ezret keres.

A szerszámkészítő szakmát talán könnyebb kitanulni.

Betanított munkásként kb 1 év alatt el lehet sajátítani.

A percízség meg?

Azért illik tizedre pontosan megcsinálni egy munkadarabot gond nélkül,ha azt kérik,de azt mindig mondják,hogy mennyi a tűréshatár.

2011. okt. 16. 02:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2011. okt. 16. 13:26
 4/4 Browenke válasza:
100%

Elég tudatlanok a válasz írók, nemértem miért kel oda írni amihez nem is értenek, elég keresett szakma mivel a gyárakban a szerszámkészítő rakja össze a sorozat gépeket, azokat javítja karban tartja. És mivel minden dolog gyárban állítanak elő ezért mindig kelleni fog.

2. válaszadó sem ért hozzá, a szerszámkészítő szakma ha van valakinek az elmehet esztergályosnak , marósnak, cnc-snek ,síkköszörüsnek,hőkezelőnek, stb mivel ezt mindet kel tudnia közép fokon. a vas szakmában ez a csúcs.

Nem csak tizedre..pff, század,ezredre pontosnak kel lennie, követni kel az alsó ,felsőhatár méretet.

Kitanulni elég nehéz szakma rengeteg dolgot kel kitanulni talán 2-4év kezdő oktatás után amibe gyakorlat is beletartozik és még utána is mindig tanulni kel, matematikai érzéknek elég jónak kel lenni hozzá, vágóerő ,vágórés,robbanási légrés számítások bonyolult képletekkel. itt ha hibázol törik akár a 100milios gép.

Én ajánlani tudom csak.

2013. júl. 25. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!