Honnan tudják megállapítani a TV csatornák 3 rész után, hogy egy adott műsor mennyire sikeres?
Figyelt kérdés
Gondolok itt pl. a Terminátor (Sarah Connor krónikái) sorozatra, amelyet asziszem 3 rész után le is vettek a műsorról. Mondjuk én már az első rész után leszedtem és az első két szezont már végig is néztem és szerintem nagyon jó! A Cromartie-t alakító színész meg egyszerűen zseniális!2009. ápr. 9. 14:32
1/5 anonim válasza:
Szerintem tudják, mert inkább az a jellemző, hogy az első pár részt nézik többen, mert az újdonságra kíváncsiak az emberek. Ha már az első 3 részt nem nézi a kutya sem, akkor mi lesz a szezon végére? Sajnos sokszor az emberek ízlése és a jó sorozatok nem vágnak össze, így sokszor olyan sorozatokat is abbahagynak, amelyek tök jók lehettek volna. Kár, hogy sosem fogjuk megtudni, hogy alakult volna, ha tovább vitték volna.
2/5 A kérdező kommentje:
oké h tudják, de mivel mérik azt?
2009. ápr. 9. 17:20
3/5 anonim válasza:
Szoktak felméréseket készíteni, de úgy tudom, hogy valahogyan azt is nyomon tudják követni, hogy hányan nézik éppen az adott csatornát.
4/5 anonim válasza:
A Terminátorral inkább nem kockáztatott az RTL, mert egyszerűen gyatra volt a nézettsége (külföldön is megesik, ha egy-két rész után lekapják a műsorról a nagyon nem nézett sorozatot, bár ritka). Nagyon fontos a Sarah Connor időpontjában ütőképesnek maradniuk: a két nagy (és olykor a sok kicsi!) csatorna egymás ellen tolja be a jobbnál jobb sorozatokat. Drámaian hangzik, de nem az számít, hogy te mit szeretnél nézni, hanem a reklámbevétel (ami meg is érthető üzleti szempontból).
A nézettségmérésről részletek itt:
5/5 anonim válasza:
Mellesleg előbb-utóbb leadják a többi részt is: vagy nyáron, vagy késő este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!