Mi Fábry Sándor iskolai végzettsége?
tényleg ilyen nehéz beírni a google-be??
1953. november 20-án született Budapesten id. Fábry Sándor és Kovácsy Éva második gyermekeként. Egy bátyja van. A belvárosban nőtt fel, családjával sokáig a Kodály köröndön lakott.
18 évesen, 1972. március 15-én benne volt abban a 200 főnyi tömegben, amely a Batthyány-örökmécsesnél énekelte a Himnuszt, amiért többedmagával izgatás bűntette és szabálysértés miatt előállította a BRFK.[1] Emiatt az MSZMP KB Tudományos-Kulturális és Közoktatási Osztálya nem javasolta egyetemi továbbtanulásra,[2] ennek ellenére mégis elkezdhette ugyanez év szeptemberében a Pécsi Tanárképző Főiskolát, majd 1976-78 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar–német szakán folytatta tanulmányait. Ezzel párhuzamosan, ugyancsak 1976-78 között elvégezte a Mafilm Filmíró Iskoláját is. Ezután a tanári pálya helyett 1978 és 1992 között a Mafilm dramaturg-gyakornoka, majd dramaturgja volt, közben 1989-ben elindította a Hócipőben a lap egyik legnépszerűbb rovatát, a Dizájn Centert, amelyet vitt magával 1998-ban induló Esti Showder Fábry Sándorral című önálló televíziós műsorába is (a Hócipőt 2002-ben végleg otthagyta). 1992 óta szabadfoglalkozású, rendszeresen publikál különböző lapokban, dramaturgi pályafutása során több mint 40 forgatókönyvet írt szerzőtársával, Kardos Csabával.
Politikailag nemzeti liberális nézeteket vall, a Fidesz aktív támogatója.
Első gyermeke, Borbála 2011. március 7-én született meg. Családjával leányfalui otthonukban élnek.[3] 2009. januárjában Malawiban járt, ahol a nevére vett egy árvát, aki a Fábry Alexandre Alassane Keita Junior nevet kapta. A gyereket Fábry itthonról anyagilag és ajándékokkal is támogatja.
57 évesen gyerek?
gondold át még1x xD
Ok, előző köszönöm a fontoskodó tudálékos válaszodat, de egyetlen probléma merült fel, hogy nem az volt a kérdés, hogy ki az okosabb, Olivér, Norbi, focis srác vagy Fábry?! Ha ezt sikerült felfogni, fuss neki mégegyszer!
Utolsó előtti: Nem arra mondtam hogy nem hülye, hogy most vállalt gyereket. Az iskolái érdekeltek, miszerint elég okos lehet!
Mellesleg a kérdező fent nevezett iskolai végzettségére volt kíváncsi, nem arra, hogy milyen iskolákat kezdett el. A Wikipédiából egyértelműen csak a Mafilm Filmíró iskolájának elvégzése derül ki, ez meg kábé egy átlag okj képzésnek felelne ma meg, feltehetőleg akkor is elég volt hozzá a középiskola. Hogy a tanári pálya helyett dramaturg gyakornok lett, jelentheti azt is, hogy azért, mert nem szerezte meg a tanári diplomát.
Másrészt (túl azon, hogy magam is ott voltam), van néhány ismerősöm, akiket előállított a rendőrség az említett (vagy az egy évvel későbbi) március 15-i esemény után. Na, egyiküknek sem sikerült sem abban az évben, sem később, főiskolára, egyetemre bejutni.
Ez a "az MSZMP Központi Bizottság Tudományos- Kulturális és Közoktatási Osztálya nem javasolta egyetemi továbbtanulásra, ennek ellenére mégis elkezdhette", Fábry életrajzának egyik legtalányosabb pontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!