Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Van itt olyan aki Hd minőségbe...

Van itt olyan aki Hd minőségben szokott felvenni adást?

Figyelt kérdés
fenn vagyok több torrent oldalon,és láttam,hogy van HDtv vagy valami ilyesmi típus,ez mitől függ,hogy HD? ti amikor felvesztek egy filmet vagy bármi mást akkor beállítjátok,hogy HD minőségbe vegye fel,vagy pedig a csatornán múlik? mert letöltöttem egy HDtv fájlt ami olyan csatornán ment ami nem HD minőségű,és ezért nem értem,hogy akkor ez hogy lehet.
2011. febr. 11. 08:30
 1/2 anonim ***** válasza:

HDTV-Rip egy HD-forrásból felvett videó, ahol a HD nem elsősorban a képformátumot jelöli hanem a digitális beérkezett jelet az analóggal szemben (pl. DVB-jel), amit vagy tv-kártyáról a gépen rögzítenek, vagy egy DVB-tunerral, mindkét forrást később feldolgozzák (például HDTV alapú kép kap DVD alapú hangot), azaz a HD itt a Hard Disket jelöli. Maga a formátum a digitális forráson alapszik, így nem kötelező a végleges fájlnak 720p vagy 1080i/p felbontásúnak lenni, és általában nem is szokott.

A valóban High Definition-felbontású HDTV-release minősége egyértelműen HDTV-720p vagy HDTV-1080i/p, ezeknél már tényleg 720 vagy 1080 px a magasság, mert egy 576p vagy 480p felbontás is ugyanúgy lehet HDTV a digitális forrás alapján.

2011. febr. 11. 09:22
 2/2 A kérdező kommentje:
igen nagyjából értem,a kérdésem arra vonatkozott,ha megy a tv-ben egy régebbi film ami nem túl jó minőségű,azt fel lehet e venni HD minőségben,vagy ennek semmi köze ehhez?
2011. febr. 11. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!