Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Miért kezdett zuhanórepülésbe...

Miért kezdett zuhanórepülésbe 2002-ben a TV2?

Figyelt kérdés
olvasgattam, és 1997-ben jött létre a TV2, pár nappal később az RTL Klub. Ekkoriban sokkal nézettebb volt a TV2 (sok 3 milliós műsora is volt), de aztán valahogy egyre inkább elindult a lejtőn, 2002-ben történt egy arculatváltás, és sokan úgy gondolják, hogy ettől kezdett mélyrepülésbe a TV2. De hogy volt ez? Én akkor még fiatal voltam, szóval nem emlékszem ezekre, hogy volt ez?
2011. jan. 10. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem emlékszem már én se milyen műsorok voltak akkor de biztos volt 1-2 amivel nagyon mellé lőtt a tv2

Leggyengébb láncszem meg ilyesmik

2011. jan. 10. 20:48
 2/4 anonim válasza:
72%

Az RTL elindította a Barátok közt-öt, és sok más műsort (Fábry, stb). Az RTL kivárt, pl. az első évben a Barátok közt is bukás volt. A TV2 késve reagált (csak rá ~2 évre indult a Jóban Rosszban). A TV2 az RTL árnyéka, másolata lett.

2002 körül a TV2-n a Dáridó volt az utolsó igazi húzóműsor, ami véget ért.

2002-től kezdve a TV2-nél folyamatosan változott a vezetés, a programigazgató (sikertelenségek miatti leváltások). Mindenki hozta a saját műsorrendjét, saját arculatát, saját logóját (! az RTL tudatosan nem változtatja a logót) és évről évre lenullázták a műsorokat, ez mind csak ártott a "márkának".

Mikor már nem voltak a legnézettebbek többször változtatták azt is, hogy milyen közönséghez kívánnak szólni: először család televíziója volt, később csak női tv (így hátráltak ki az RTL elől, hogy más nézőkört céloztak meg). Most már újra a egy terepen harcolnak az RTL-el, a kereskedelmileg fontos korosztályban.

Egyetlen oka, hogy az RTL nézettebb, hogy hosszútávra gondolkodott, nem pakolja össze-vissza a műsorait, biztos pont lett. A TV2 táján lévő sok botrány, bukás és rossz kommunikáció még segítette is a megerősödésben.

Kötelező belső olvasmány: [link]

2011. jan. 10. 23:45
 3/4 A kérdező kommentje:
hú nagyon köszi :))
2011. jan. 11. 16:04
 4/4 anonim válasza:
100%

A legfontosabb ok szerintem is az, hogy össze-vissza cserélgették a műsoraik időpontját, illetve túl hamar levettek a képernyőről sok mindent ahelyett, hogy kivárták volna, amíg odavonzza a nézőket (lásd: Beugró, ami a TV2-n indult, ezt kevesen tudják, de csak 1-2 adást ért meg).

Az utóbbi időben amivel időnként megverték az RTL-t az a Joshi Bharat volt a Mónika ellen, bár ez egyáltalán nem nagy dicsőség, pusztán kereskedelmi szempontból mondom ezt.

Egyszer ha fent maradsz éjszaka, kapcsold be a TV2-t hajnali 4 körül. Hazai gyártású, kis költségvetésből készült animációs filmeket adnak, jellemzően vizsgafilmek ezek, felnőtteknek szólnak. Na ez pl, egy értékteremtő húzás és bizonyosan többen nézik őket az említett időpontban, mint a másikon a Műsorszünetet. :)

2011. jan. 20. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!