Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Bőrcipő vagy szűr? Tegnapi...

Bőrcipő vagy szűr? Tegnapi kérdés a 40 millás játékból. Szerinted jó a bőrcipő?

Figyelt kérdés
A férjem és fivére is hosszú évekig tímár volt, a bőr kikészítésével foglalkoztak. Cipőt a cipész készít, nagyon régen a tímárok is készítettek lábbeliket, de nem cipőt. Rossz válaszok voltak megadva, sajnálom a kiesőket.
2010. dec. 3. 10:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Utánaolvastam: a XIV. századtól a tímár mellett megjelent a varga kifejezés. A tímárok korábban nem csak kikészítették a bőrt, hanem a cipőket is ők varrták. Aztán a cipők készítése a vargák feladata volt, bár ők is kikészítették a bőrt is, de más módszerrel dolgoztak.

Esküdni mertem volna, hogy a szűr lesz a jó válasz. Nagyon szemét/megtévesztő kérdés volt szerintem, sajnálom a játékosokat.

2010. dec. 3. 16:14
 2/2 anonim ***** válasza:
Javítok: egyszerű lábbeliket készítettek. Akkor még nem is volt cipő:D
2010. dec. 3. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!