A séfek hogy birnak ilyen sok ételt meg kostolni ?
Egyrészt a legtöbbet nem ök kóstolják, hanem a szakácsok, másrészt normál esetben nem kóstolgatnak folyamatosan fözés közben, maximum a kész ételt, de ott is egy kávéskanálnyinál nem többet.
A kóstolés egyébként nem azonos a csipegetéssel
Egy idő után már rutin az, meg illatra, látványra tudja milyen.
Begyakorolta hány kanál ez, hány kupica az kell bele. Napi 30 steak esetén már pontosan tudod mennyire véres az adott darab, nem is lehetne kóstolgatni.
Meg nagy tétleben készül minden. Általában kora reggel, amikor nyugi van, 1-3 napra előre elkészülnek az alapok.
Szépen fel van cimkézve, hogy mi az, meddig tartható el, ki csinálta és mikor.
Csinálnak kb 50 liter leves levet, 20 kiló rizst, 60 liter paradicsomos tészta-pizza szószt, 3 kiló dinsztelt gombát, ő azt egyszer kóstolja, és tudja milyen a cucc egész nap.
Ha valaki rendel pizzát, ebből a szószból tesz rá, nem fog nekiállni hagymát vágni meg 5 literes paradicsompürét kinyitni minden rendelésnél.
Nem is lehetne haladni úgy, mert egyszerre van 5-10 rendelés amit szimultán kell főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!