Miért buktak ekkorát az RTL műsorai a TV2 hasonló időpontban sugárzott műsoraihoz képest?
A Tények magabiztosan verte az RTL Híradót, a Tények Plusz pedig sokkal nézettebb volt, mint a Fókusz (teljes lakosságban 20,2 százalékaránya volt, a rivális műsor 14,9 százalékot ért el). Az Ázsia Expressz ötödik évadja óriási siker, már a vasárnap esti, első adás is kiváló számokat hozott, a hétfői, második adás pedig közel 700 ezer nézőt érdekelt, 22,1 százalékos közönségaránnyal futott. Ezzel szemben indította az RTL Klub a Kalandra falt, Sebestyén Balázzsal és Majkával, de ez a vetélkedő szánalmas „eredményeket” szállított: teljes lakosságnál csak 12,1 százalékos közönségaránnyal ment. A másik új műsor, a Kabát FC is csak 12,2 százalékos közönségarányt szállított. Ezek az RTL-es műsorok, tehát a Kalandra fal és a Kabát FC a 18-49-es korcsoportban is megbuktak, az ötven éves kor alatti nézők is a TV2-t választották. A TV2 új valóságshow-ja, A kísértés viszont remek számokkal mutatkozott be, a 18-49-es korcsoportban 17,2 százalékkal futott.
Pedig a TV2 műsorai sem magas színvonalúak, mégis többen nézik azokat. Szerintetek miért?
Nem tudom. Az én szüleim is mindig azt a múmia Marsi Anikót nézik a "tényekben". Mindig kérem, hogy kapcsoljanak el, de zavarja őket, ha politikai botrányokról beszélnek az rtl hírekben.
De azt tapasztalom, hogy már beálltak rá és hűségesek a csatornához. Ha egyedül nézik, akkor szinte mindig az megy.
Én csak eddig arra tudtam rávenni őket, hogy viasat naturet vagy viasat historyt nézzenek. De az nem segít, hogy a nature-on mindig horgásznak a historyn meg mindig hitler megy. :(
Van itt bőven részrehajlás is, mikor elő kell adni a számokat. Egy pártcsatorna műsor a nézők 17%-át képes megfogni, és mekkora siker. Egy nem pártcsatornán futó másik csak 12%-ot, és csúfos bukás.
Úgy rémlik az USA-ban 20% alatt minden bukásnak számít. Ezek meg mind alatta vannak, vagy a határon táncolnak.
A linkelt oldal: origo! A bíróság már többször elmarasztalta.
Pár érdekesség: a pedagógustüntetésen csak trágár felíratok voltak, a „celebtüntetés” az LMBTQ tünti volt, de csekély érdeklődéssel. Edinát meg sem tapsolták, és hosszan lehetne sorolni a hazugságaikat.
Van valódi független mérés?
Én a Kalandra fal-t nézem, mert tetszik, ahogy beesnek az emberek a medencébe, meg szeretem nézni, hogy összetörik-e a fal, vagy sem. Meg a narrátor aranyköpései is jók, az esés visszajátszások alatt. Engem szórakoztat. :D
Abban viszont egyetértek, hogy ez is ugyanolyan "színvonalas" műsor, ahogy az összes többi ilyesmi...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!