Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Ezeknél a 2007-es Barátok...

Ezeknél a 2007-es Barátok közt részeknél ez hogy ment le a tv-ben eredetileg? (Részletek lent)

Figyelt kérdés
Ismétlik az RTL Goldon a Barátok köztöt és mostanában járnak a 2007. júliusi részeknél. Tudja-e valaki, hogy annak idején tényleg nem volt "előző rész tartalmából" bejátszás ekkor tájt, vagy azokat csak utólag vágják ki folyamatosan a 3875. résztől kezdve (kb. május vége)? Nagyon gyanús, hogy csak utólagos szerkesztésről van szó, annyira feltűnően van megvágva. Ha valakinek esetleg volna egy VHS felvétele, amin látszik, hogy valójában hogy is volt, annak még jobban örülnék. Ha meg tényleg utólag vágják le, annak most komolyan mi értelme van? Nehogy már ezzel spóroljanak a tárhelyen, vicc...

ápr. 15. 17:28
A kérdező szavazást indított:
Igen, ekkor is volt "előző rész tartalmából", akárcsak a korábbi részeknél.
Nem, tényleg pontosan így ment le anno, mint ahogy most feltöltik az RTL+-ra.
8 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a tárhelyen, az adásidőn.
ápr. 15. 17:47
 2/9 A kérdező kommentje:
#1 Értem, akkor tényleg nem így volt eredetileg.. Pedig annyit mégiscsak érdemelne ez a sorozat, ha már újra adják, hogy tisztességesen úgy kerüljön fel, ahogy eredetileg is volt...
ápr. 15. 17:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, hogy volt, nem is szavaztam. De az RTL Goldról vagy az RTL+-ról van szó? Előbbi esetében nem mindegy, hogy sorban adják-e és egyszerre egy évadot, streamingszolgáltatáson meg azért is módosíthatnak ilyet, mert eredetileg napot írtak, vagy pl. a tehetségkutatóknál sem írják ki a telefonszámot, hogy hol lehet szavazni, mert csak élőben lehetett.
ápr. 15. 18:14
 4/9 A kérdező kommentje:
#3 Sorban leadják az elejétől kezdve az összes részt. Elvileg ugyanúgy megy le a Goldon is, mint ami felkerül az online felületre (én visszanézni szoktam, így csak arról tudok nyilatkozni). Az első néhány rész kivételével eddig mindig volt ez a korábbi részek eseményei, de hirtelen megszüntették egy ideje, de ilyen miatt, hogy kevesebb legyen az adásidő... Legalább az előfizetőknek feltehetnék úgy, ahogy azt kell.
ápr. 15. 18:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az IMDb, illetve a Nemzeti Audiovizuális Archívum segítségével felkutattam neked az eredeti 3875. rész felvételét. A premier adás 2007 május 31-én ment az RTL Klubon, és így nézett ki:

[link]

Amennyiben nem tartózkodsz Nava ponton (Könyvtár, egyetem, satöbbi), abban az esetben csak egy egyperces betekintőt enged az oldal, de az pont elég ahhoz, hogy megtudd azt, amit szeretnél.

Továbbá itt a következő napi adás is:

[link]

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a videó minősége kritikán aluli, de anno arra fogta az MTVA (mivel ők üzemeltetik az archívumot), hogy az archiválás, illetve a megőrzés a cél. Mára már javult a felvételeik minősége sokat.

Remélem tudtam segíteni.

Erre az IMDb-bejegyzésre alapoztam:

[link]

ápr. 15. 19:20
 6/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Ezt ismerem, de pont a lényeg nincs benne, a főcím és az előző rész tartalma. Azok után volt még reklám aztán kezdődött az új rész, a nava-n azok nincsenek úgy fent a nava-n. VHS felvétel lenne jó pl. este 8 és 10 között felvett adás vágatlanul. Bár már biztos akkor, hogy eredetileg lement az a bejátszás, ahogy azelőtt is... Ha a tv-adásban akarnak "spórolni" az adásidővel, attól az online felületre miért nem lehet feltenni a teljes értékű részt, mint ahogy azelőtt is volt?

ápr. 15. 19:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Megtaláltam közben a naván és tényleg volt ugyanúgy előző részek tartalma, szóval direkt vágják le. Mindegy végül is, csak kár, hogy utólag manipulálnak bele és ennyibe néznek egy ilyen népszerű sorozatot...
ápr. 16. 02:12
 8/9 anonim válasza:
82%

Szerintem azért vágják ki azt a részt, mert értelmét vesztette.

Egyrészt, a főcímet mindig a részt megelőző reklámblokk előtt adták le, igazából azt a funkciót töltötte be hogy tudd, nagyjából 10-15 perc múlva kezdődik a sorozat. Ennek elsőre volt értelme, amikor ide-oda pakolták az időpontokat, vagy valaki nézte a Fókuszt/Éjjel-Nappal Budapestet (-mikor mi volt előtte-) annak felkeltsék az érdeklődését. Na most az RTL Gold egy nosztalgiacsatorna. Ha valaki nézi a műsort, az valószínű hogy célzottan azt nézi.

Másrészt, az emlékeztető már csak azért is funkcióját veszti, mert egyszerre 8 részt adnak le minden hétköznap. Elég fura lenne ha nem emlékeznél arra a részre amit 10 perccel ezelőtt láttál.

ápr. 18. 21:06
 9/9 anonim ***** válasza:

8-asnak jár a pont.

Emellett egybeiktattak napi 2 részt és nincs reklám.

jún. 17. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!