Kb. negyven éven aluliak, ti mit néztek a tévében?
Hosszú tv-mentes időszak után ismét elérhető számomra - átmenetileg hazaköltöztem a szüleimhez, ahol folyamatosan megy a tv, ha otthon vannak, így nekem is jutott ízelítő.
Színvonaltalan tehetségkutatók meg táncos-zenés műsorok, 89901x alkalommal ismételt filmek, sorozatok (pl. Taxi, Columbo, Dallas stb.), mulatós zenecsatornák, bugyuta saját gyártású sorozatok stb.
Mi köti le ebben a 18-40 éves korosztályt? Őszintén szólva én csak sportműsorokat nézek aktívan, de azokat is simán megoldanám a neten, csak így most kényelmesebb.
Semmit, nincs előfizetésünk mert a TVzés ma már egy agyhalál.
Nagymámnál szoktunk. Most ugye nála karácsonyoztunk, ilyen tízezredjére is lepörgetett Colummbot (ami a világ legunalmasabb krimi sorozata, de nem olyan grafikus, mint a Helyszínelők) néztünk, meg a Spektrumon vannak ilyen házfelújítós cuccok. Azok még elviselhetőek. Borzalmas zavaró a rengeteg reklám és hogy hiába van 300+ csatorna, valójában 0 választék van. Ráadásul nagymamám mostanában nézi a szerencsekereket, kibírhatatlan. De úgy általában a TVs müsokrok azok, régebben a Mi kis falunk, meg a társai... nyilván neki nem mondjuk, mert ő meg ezt szereti, nem omlik össze a világ. De komolyan instant agyvérzés, nem is értem, hogy adhatnak le ilyet. Az ott lét után megállapítottuk anyácal, hogy a TVzéssel kínvallatni lehetne és jól tettük, hogy lemondtuk.
Volt valami történelmi jellegű sorozat talán az RTLen. Kb 3-4 éve volt. Alapból nem estem hanyat tőle, de minőségében rendkívül kiemelkedett a kínálatból. Még örültem is hogy van ilyen és hogy mama végre valami kicsit is értelmes műsort nézhet. Végül 1 évadot élt meg ha jól emlékszem.
Mamám viszont a streaming szolgáltatókat nem tudná otthonosan kezelni, meg ad is egy keretet a napjának, mert pl délelőtt kezd a Gyilkos Sorokkal, este meg még megnézi a Szerencsekereket, utána lassan lefekszik. Rengeteget molyol kint a kertben, vagy bent, nehezen tud kicsit kikapcsolni. Így legalább tartja magát valamihez és nem hajszolja túl magát.
Az utóbbi időben én egyetlen korombeli lánnyal találkoztam, aki TVzik, ő valami sztáros utazós realityt említett hogy oda van érte és mennyire ajánlja. Teljesen meglepődtem, de úgy tűnik igen, a 20as korosztályból is van akit ez, így, ebben a formában érdekel.
Összességében szerintem lassan de biztosan leáldozott a TVzésnek, de legalálábbi a jelenlegi formályában mindenképpen.
20L
Szerintem - ahogy én tapasztalom - a 18-30 éves korosztály már abszolút nem néz tv-t, helyette valami streaming-en ( netflix, disney+) néz filmeket, sorozatokat. A 30-40 közöttiek is csak időszakosan és szinte csak sportot, pl: foci eb-vb-bl, Forma1, UFC vagy olimpia.
Klasszikus módon inkább az 50+ korosztály néz még tv-t. Mondjuk az én muterom 59 éves, és elege lett a sok reklámból és a szar műsorokból. Már lemondta a tv előfizetést, azóta netflixezik.
Én még már 10+ éve nem nézek tv-t, amíg nem volt netflix online néztem filmeket a neten vagy torrenteztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!