Vívás milyen gyakran van a tv-be ?
Állítólag a '90-es évek vége felé a következő párbeszéd zajlott le Szabó Bence (korábbi vívó, az UTE akkori elnöke) és Nagy László (korábbi futballista, az Újpest akkori edzője) között:
- Mit képzelsz, ki vagy te? Mert én olimpiai bajnok vagyok! - Mondta Szabó.
- Én is nyertem olimpiát, csak nem olyan sportágban, amelyre háromszázan kíváncsiak. - Felelte Nagy.
Szóval a vívás nem tartozik a népszerű (és jól közvetíthető) sportágak közé, mert lényegében szabad szemmel szinte észrevehetetlen, hogy ki ér el találatot. A néző (meg a kommentátor is) a kigyulladó lámpákból tud elsősorban tájékozódni. Viszont mivel mi magyarok elég jók vagyunk vívásban, szinte minden olimpián szerzünk legalább egy aranyat, azok pedig fenn vannak a YouTube-on. Itt is találsz néhányat:
1-2 köszi,
2es hát igen én nem is igen értem amit látok. A FIE youtube csatornáján elég sok versenyt adnak, nem tudom mindet e, belenéztem, érdekes kis sportnak néz ki, de kb se követni nem tudom se semmi,,, ezek szerint a hiba nem bennem van. Mivel rákerestem a YT-bon a vivásra kiadta Szilágyi Áron 1-2 nagy meccsét vagy mi a neve, szóval 1 15 percesre rászántam az időt,,, hát nem igen értettem , hogy mi van, csak az jött le nekem, hogy ugrálnak mint a bak kecskék már bocsánat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!