Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » A reklámoknak szabad hinni,...

A reklámoknak szabad hinni, vagy szinte mindegyik - nyíltan vagy burkoltan, de - hazudik?

Figyelt kérdés
2023. júl. 27. 10:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Többség kamu, így veszik rá az embereket...
2023. júl. 27. 10:18
 2/11 anonim ***** válasza:
6%
Teljesen kamu, amelyik termék valóban működik ahhoz nincs szükség reklámozásra. A garnier, l'oreal termékeit pl agyonra reklámozzák a hajam hullott a sampontól a krémeik tele vannak parfümmel meg minden szarral ami mindent tesz csak nem jót. Ha élelmiszerről van szó pl joghurt, csoki stb az új termékeket mutatják amit pl nem ismersz ezek általában finomak.Fehérítős mosópor ahogy elreklámozzák hogy kihozza a paradicsom szószt, világba nem csinál semmit a folttal.Élelmiszer reklámoknak lehet hinni.Másnak nemigazán.
2023. júl. 27. 10:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

2

Szerintem ez ennyire nem egyszerű. Vannak persze bőven kamu reklámok ezt kár lenne tagadni.

De szerintem az ilyen arc/bőr/hajápoló termékek ember függők is lehetnek hogy kinek válik be. Én pl használtam több agyonreklámozott "nagynevű" samponokat,balzsamokat de hajhullást soha egyiknél se tapasztaltam. Garnier arcápoló termékeket is probáltam, és találtam egy arcmosót ami beválik nekem, pedig sokmindent probáltam ki előtte. De pl hajbalzsamból egy "noname" jön be.

Szóval csak azért mert neked valami nem jött be még nem lesz kamu, csak nem neked találták ki.

2023. júl. 27. 11:01
 4/11 anonim ***** válasza:
58%

Szabad, hisz ha hazugságot állítanának, azért olyan pert lehetne a nyakukba akasztani, hogy egy életre lehúzhatnák a rolót. Viszont tudni kell helyén kezelni a dolgot. Hisz a reklám lényege annyi, és csakis annyi, hogy az adott termék megvételéről meggyőzzön. Semmi több.

Így pl lehet, hogy adott fogkrém tényleg fehéríti a fogakat, de ebből éetelemszerűen nem fogod megtudni, hogy létezik huszonkilenc másik termék ami még jobb ugyanebben, és ebből tizenhetet sokkal olcsóbban is megkapsz.

2023. júl. 27. 11:03
 5/11 A kérdező kommentje:
4: Meg amikor kihangsúlyozzák a jó dolgokat, a többiről meg hallgatnak, szándékosan félrevezetik az embert. Az lenne igazságos, ha mindent elmondanának pl. bankos, telefonos hirdetésekben.
2023. júl. 27. 12:59
 6/11 anonim ***** válasza:
68%

Akkor ajánlom ezt újra a figyelmedbe, kérdező:

"Hisz a reklám lényege annyi, és csakis annyi, hogy az adott termék megvételéről meggyőzzön. Semmi több."

2023. júl. 27. 13:03
 7/11 A kérdező kommentje:
6: Idézheted, de akkor sem erkölcsös. :D
2023. júl. 27. 13:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A reklámnak eleve nem az erkölcs a célja.
2023. júl. 27. 13:46
 9/11 A kérdező kommentje:
Ez igaz sajnos. Az a baj, hogy beengedik ezeket a tévébe, pedig 70%-uk simán perelhető lenne. Ne hidd, hogy azért nem perelik őket, mert nem lehetne, csak nincs pénz rá. :o(
2023. júl. 27. 14:05
 10/11 anonim ***** válasza:
Bő 30 éve nézem, hogy van egy adás és a következő technikával a régi életlen kép kristálytisztává válik. Kezdem unni, hogy bár a felvételek különbözők, amit most használok, az mindig életlen és szinte nézhetetlen a jelenlegi piacon. VHS-(S-VHS)-DVD, DVD-Blu-ray, Normál TV-HD TV, HD-TV-4K,sima 4K-HDR vagy Dolby Vision, 4K-8K, hogfy tovább ne menjek a nanotechnológia felé. Jobb-jobb, de nem annyival, mint amit mutatnak! És ez csak egy TV, de mással is így van. A fele sem igaz.
2023. aug. 2. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!