Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » A BBC Red Button funkcióját...

A BBC Red Button funkcióját hogyan hívják eredetileg (azaz nem brandingeltként mi a szolgáltatás valódi piaci neve)?

Figyelt kérdés

Valami TXT-t leváltó szolgáltatás volt, de nem találok arról leírást, hogy lényegében mi ez, és máshol a világon van-e ilyen (és milyen eszközök milyen néven támogatják).

A bbc-nél a teletext is másnéven futott (ceefax), ezért kérdezem.

2023. jún. 20. 22:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egyfajta HBB TV szolgáltatás, ilyen van pl a magyar állami csatornákon is, ott az Médiaklikk jön be erre képes tévé és internetkapcsolat mellett, illetve a Mindig TV infocsatornáján a Mindig TV Plusz. Németországban és Ausztriában eléggé elterjedt a nagy kereskedelmi és közszolgálati csatornák esetében.

A red button erre engedne következtetni, mivel ez a szolgáltatás általában a távirányító piros gombjával hívható elő. Mindazonáltal a leírásában a Wikipédián nem írja, hogy standard HBB TV lenne, de funkcióját tekintve hasonló.

2023. jún. 20. 23:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Én csak tévén láttam egyelőre működni, set-top-boxon még nem. Magyarországon valamiért nem terjedt el, a TV2 és az RTL nem csinál ilyet, inkább az RTL+ és a TV2 Play felületeket használja. Egy időben a Mindig TV-n egyes csatornákon volt arra is lehetőség, hogy az egyébként SD adást ezzel a funkcióval HD-ban lehetett nézni, a Nat Geo-t és az akkor még működő Fox csatornát, de nem tudom pl erre a célra használják-e meg.
2023. jún. 20. 23:20
 3/4 anonim ***** válasza:
2023. jún. 20. 23:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Kiderült, hogy ez a MHEG-5 nevű szabvány.

[link]

Földi sugárzáson hiányzott belőle az interaktív funkció, mivel nem volt oda-vissza kapcsolat az adó és vevő között. *bármit is értettek ezalatt (merthogy az oké, hogy szöveget "visszaír" a rendszer /sat-on vagy kábaelen/ a néző kérdésére, de a videó-adatfolyam részét 1999-2003 környékén nagyon nem vágom)*

Valóban hasonlít a hbb tv-re, mert kárognak a leírásban IP alapú adatcseréről is, de ez még nem az volt.

2023. jún. 20. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!