Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » A Légikatasztrófák című...

A Légikatasztrófák című műsorban miért mondanak másik számot a kifutópályának, mint ami a valóságban van?

Figyelt kérdés
A 14. évad 9. részében 17-es pályát mondanak, de azon a reptéren (Cork-i repülőtéren) nincs ilyen kifutópálya, csak 16-os. Ez a Google Maps-on is látszódik. Miért van ez? Ennyire nem értenek hozzá? Akkor miért csinálnak egy repüléshez kapcsolódó sorozatot, ha nem értenek a repüléshez? (Mondjuk az eredeti, angol szövegben is rosszul mondják a pályairányt)

2022. dec. 10. 11:45
 1/4 MDaniel98 ***** válasza:
Vagy változott azóta, vagy csak simán félrenézték. Ez szerintem önmagában nem ront a műsor élvezhetőségén.
2022. dec. 10. 14:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem állítom, hogy az említett sorozat a hitelesség csúcsa, de nem feltétlenül jó ötlet ilyen magabiztosan azt gondolni, hogy mások valamiért veled ellentétben nem értenek hozzá.

Ha ilyen kötekedős kedvünkben vagyunk, akkor a kifutópálya elnevezést sem lenne baj hanyagolni, magyarul futópálya. Tudom, a köznyelvben hívják máshogy is, de ugye mi elvárjuk a szakmaiságot.

A kérdésedre a válasz: a futópályákat a hossztengelyük mágneses irányáról nevezik el. A mágneses észak meg bizony vándorol. A világ legtermészetesebb dolga, hogy a pályairány pár fokkal módosul, aminek következtében át kell nevezni a pályát.

Az érintett epizód 2011. február 10-én játszódik. A Google Maps-en ellenőrizted, hogy akkori dátumú képet nézel-e?

Valószínűleg vannak szakmaiatlanságok a sorozatban, de ebben az esetben nem ők tévedtek.

2022. dec. 10. 15:07
 3/4 anonim ***** válasza:

A 2. válaszadónál a pont: 2016-ban nevezték át 17/35-ről 16/34-re a fő "kifutópályát" az említett ok miatt.

[link]

2022. dec. 10. 18:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Ezt nem is tudtam, hogy átnevezték a pályát.
2022. dec. 11. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!