Mit jelent a fine dining, amit állandóan emlegetnek a főzös műsorokban?
"Sokan azt hiszik, hogy egy fine dining étellel nem lehet jól lakni, mivel apró adagokról van szó, de ez egyáltalán nem így van. A fine dining étkezés során 6-8 adag étel kerül felszolgálásra, és az egész menüsor úgy van kialakítva, hogy a fogások egymásra épülnek, igazi gasztronómiai élményt nyújtanak.
A tökéletes fine dining menünek nem csupán az íze különleges, hanem látványra is tökéletes. Nagyon nagy szerepet kap a dekorációs elemek megfelelő elhelyezése, és a mennyiségük helyes megtalálása."
Az elözöek hülyeségeivel nem kell foglakozni, fogalmuk sincs a témáról!
Ez eredetileg annyit jelent, hogy egy sok (akár 10-15) fogásból álló, finoman összehangolt menüsort kap a vendég, ami úgy van összeállítva, hogy minden fogás az elötte és utána állóval harmonizál, az egész étkezés egy egységes élményt nyújt.
Természetesen ezt végigenni csak akkor lehet, ha az egyes fogások kis adagosak (ezt szokták kifogásolni egyesek, mert megrendelnek belöle egy vagy két fogást, mert nem tudják a rendszer lényegét, és utána csodálkoznak, hogy kevés nekik), hogy mindegyikböl tudjanak fogyasztani.
Persze ezt csak olyanoknak érdemes kipróbálni, akiknek nem az a lényeg, hogy "egy nagy tányér pörkölt" utána "pukkadásig tele legyenek", hanem tudják értékelni a különböz ízeket, ízhatásokat, finom füszerezési nüanszokat.
Aki csak zabálni akar meg megtömni a hasát, az nem jó helyen jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!