Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Az X-Faktorban nincs egy ép...

Az X-Faktorban nincs egy ép eszű rendező, vagy producer?

Figyelt kérdés

Általában mindig az van, hogy ha valaki jó, érdemes lenne meghallgatni, legfeljebb egy pár másodperces bejátszás erejéig mutatják. Bezzeg amikor van valami műbalhé, azt mutatják végig, sőt direkt hergelik az illetőt, adják alá a lovat. A műsor legalább fele, ha nem a nagyobb része erről szól.

Miért az ilyeneket kell nézni?! Miért nem lehet az ilyen részeket kivágni? Vagy ha ez egyesek szerint annyira érdekes, akkor mért nem ebből mutatnak csak bejátszásokat? Én nem értem... Ezt a Hörchert is ha nem adnák le adásban, előbb-utóbb megunná és nem jönne. De simán azt is el tudom képzelni hogy direkt hívják és fizetnek neki.

Azt is érdekesnek tartom, hogy minden évben eljátsszák azt, hogy a női mentortag valami apróságon behisztizik, csapkod és látványosan kivonul az előtérbe, aztán vissza. Majd egy kis vita, végül látványos összeborulás. Ugyan erre a kottára megy a műsor szinte minden évben függetlenül attól, hogy ki a női mentor. Elég megrendezett szagú ez is. De ha valós is, akkor ez magánügy. Miért nem lehet ezeket a részeket kivágni? Az X-Faktor végül is egy megrendezett valóságshow?

2022. szept. 18. 08:39
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

Hát ebben az okot sajnos a nézőkben kell keresni, a tévében ugyanis mindig az ment, megy és fog menni, amit a legtöbben néznek. Ha a nézőknek a nívótlan szar műsorok tetszenek, akkor az fog menni orrba-szájba.

"Panem et circenses", azaz, "Kenyeret és cirkuszt a népnek".

2022. szept. 18. 09:34
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
Sajnos ezt nézi a nép. Én meg be se kapcsolom a tévét manapság.
2022. szept. 18. 09:44
 3/9 A kérdező kommentje:

Én eddig minden évben néztem és szerettem ezt a műsort. De mostanra már nekem is kezd unalmas lenni és mostanra érettem meg a fikázókat.

Nem emlékszem pl. hogy annak idején, mikor a Gesztiék voltak a mentorok, akkor is ilyen lett volna.

2022. szept. 18. 12:01
 4/9 anonim ***** válasza:
67%
Régen én is néztem. Akkor még olyanok ültek a mentori székben akik le is tettek valamit az asztalra, szakmailag helyes döntéseket tudtak hozni. Aztán amikor beültették ByeAlexet a székbe, akiről nyíltan ki merem mondani, hogy egy senki, akkor úgy döntöttem, hogy nem nézem tovább. Aznap amikor kezdődött a 2018-as évad kimentem az utcára és egy igazán különleges hangú énekesnőbe botlottam. Sokkal jobb élmény volt mint amit az X-Faktor nyújt. Bár fogalmam sincs, hogy azóta kik szerepetek a műsorban, sose hallottam róluk, azaz nem értek el semmit. A TV2 konkurens műsoráról meg ne is beszéljünk... Jobb szeretem, ha az előadó önmagát adja. De ezekben a műsorokban pont hogy a producer dönt mindenről. Szóval marad az, hogy kimegyek az utcára. Bár a covid óta eléggé megcsappant a létszámuk, de akivel jóba lettem addig az maradandó.
2022. szept. 18. 12:13
 5/9 A kérdező kommentje:

A mostani mentorok közül még a ByeAlex, aki szerintem szakmailag ér valamit. Persze ez is relatív. Az az érzésem sokszor, hogy a többi csak bohóckodni meg jót röhögni jár oda.

A TV2-n az az utánozós műsor megy. Tavaly belenéztem, de nekem sem jött be. Az inkább utánozás, színészkedés, mintsem éneklésről szól.

2022. szept. 18. 13:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is utálom az ilyenek miatt.
2022. szept. 18. 18:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Amikről ti beszéltek, azok a VÁLOGATÓK. A sztárban sztárnál /mert én azt nézem/ ott az elején valóban tele van trash "előadókkal" és "műbalhékkal". De ne felejtsük el, hogy ez egy SZÓRAKOZTATÓ műsor. Az emberek szeretnek röhögni másokon, és ez nem mai divat. Gondolj vissza a régi műsorokra, Balázs show, Mónika show. Győzike show, vagy a valóvilág részei, mind-mind erről szólt.

De továbbra is hangsúlyozom, hogy ezek a VÁLOGATÓK, meg max a válogató utáni 1-2 részben kapnak szerepet. Azonban a felétől ezek az egyedek kiesnek, és csak a tehetséges emberek maradnak le.

Akit zavarnak ezek a selejtesebb, röhögés kedvéért betett "előadók", az nézze ezeket a műsorokat kb a felétől. Akkor nem fog ilyeneket látni.

Aki ezen érveléssel sem ért egyet, az minek nézi a műsort? Minek kínzod magad? Nézz/csinálj olyat, amit szeretsz. Attól, hogy mindenhova odahányja 1-2 ember, hogy ez mekkora s...., még nem fog megváltozni semmi.

Ha tehetséges zenészeket akarsz hallgatni, előtted az internet. Kutakodj. Rengeteg tehetséget fogsz találni.

Ezek a műsorok a tehetségkutatáson kívül a szórakoztatásról szól. Ha valaki hibátlanul énekel, és profi, az szép és jó, csak nem szórakoztat, nem nevetsz rajta.

Ha pedig nem tudsz nevetni a bolondokon, akkor ez nem a te világod, és ennyi.

2022. szept. 25. 20:17
 8/9 A kérdező kommentje:

A Mónika showba az elején belenéztem annak idején, amikor újdonság volt, de nem lett a kedvenc műsorom. Az utána lévők pl. Sebestyén show vagy micsoda... ennek a koppintásai voltak, egyáltalán nem néztem.

Hasonlóan voltam a ValóVilággal. A legelső szériát néztem, még tetszett is. Bár egy elég volt belőle. Az utána jövők ezt próbálták másolni nagyon erőltetetten. Ott már csak az számított, hogy ki tud nagyobbat káromkodni és hogy ki kivel dug. Mindenesetre ott tudtam mire számítsak.Nem vártam éneklést se semmi mást. A jelenetek is a külvilág felé sokkal spontánabb, kevésbé megrendezettnek tűntek.

Tegnap belenéztem a TV2 műsorába. Na hát ennyi elég is volt belőle! Egy az egyre az X-faktort próbálják kottázni ezek is. Minden apró részlet ugyanaz. Nem tudom ilyen szokásos mentorveszekedés, Hörcher félék, mikrofondobálás szokott-e lenni. De nem lennék meglepve ha még ez is benne lenne ebben is, mint kötelező elem.

Oké, szórakoztató műsor és lehessen röhögni az elején. Csak már unalmas, hogy minden szinte szó szerint ugyanúgy meg van rendezve, mint a korábbi években. Ennyire nincs kreativitás?! Pl. annak idején, mikor a Gesztiék voltak a mentorok, nem emlékszem rá, hogy a Kerszetres Ildikó csinált volna ilyen látványos kivonulásokat, ment volna a mikrofondobálás, vagy a Malek így műbalhézott volna.

Ami engem nagyon zavar a műsor szerkesztésében, ami szerintem most terjedt el, akár a TV2 műsorában is ezt láttam, hogy a jókból alig egy-két másodperces ömlesztett bejátszás van. Az értékelés is ilyen, hogy mondatokat vágnak össze. Nem lehet tudni kinek mit mondanak. Nagyon zavaró. Ezekre én kíváncsi lennék, mert lehet, hogy a következő körben kiejtik őket úgy hogy nem is hallottam, egy mondatot láttam az egész emberből.

Legyen röhögés, meg megrendezett trollkodás, oké, az is kell! De valami egyensúly jó lenne, ne csak 90%-ban erről szóljon! Engem a jók kiválasztása is érdekelne, szórakoztatna. Ilyet hol találok a neten?! Utána mikor a 12 jónak ítélt küzd meg egymással, az megint más műfaj.

Valamelyik évben, talán 2 éve volt, hogy a műsor több mint fele, háromnegyede az előválogatós trollkodásról szólt. A 12 jót meg 3-asával (vagy 4-esével?) szinte mérlegelés nélkül futószalagon szórták ki, ment a szanálás. Így 3-4 hét alatt le is ment az egész műsor ezen része, ami korábban bő 2-2,5 hónapig tartott. Na az is nagyon furcsa volt. Nagyon remélem idénre nem ez a terv!

2022. szept. 26. 06:33
 9/9 anonim ***** válasza:
DE, idén ugyanez a terv, múltkor már célozgattak rá. A jókat beosztják négyes csoportokba, egy nap alatt meg kell tanulniuk azt a számot, amit kaptak. Ha nem tudnak angolul, röpülnek, ha nem tudtak aludni, akkor is, mindenféle ürüggyel kiszórják őket. Aztán a már előre, a szerkesztők által kiválasztott ANGOLUL tudó, vagy külföldi, vagy határontúli, esetleg hátrányos helyzetű, azok bent maradnak. MERT ŐK EZEKET NYOMATJÁK. Hogy nem tud énekelni? AZ KIT ÉRDEKEL?
2022. szept. 26. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!