Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Mennyi az igazság abban, amit...

Mennyi az igazság abban, amit a médiában látni?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 6. 13:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a csokira is írva van: Nyomokban igazságot tartalmazhat.

Az igazat mond, ne csak a valódit!, írja egyik költőnk. A másik: Költő hazudj, csak rajt ne fogjanak.

A média sokféleképpen tud torzítani. Néha akaratlanul, máskor meg tudatosan.

És sokféle technikája van.

Kedvenc példám 1.

Benne van a Bibliában, hogy nincs Isten. És tényleg!

(Én vagyok az úr, nincs más, NINCS ISTEN rajtam kívül!)

Példa 2.

Marci, szereted a Juli néni?

Nem, mert megbuktatott földrajzból.

sajtó 1: a megkérdezettek 100% elitelőleg szólt Juli néniről

sajtó 2. csak egy diák mondta azt, hogy nem szereti Juli nénit.

2022. ápr. 6. 13:50
 2/4 anonim ***** válasza:

A TV2 csoport csatornái által közölt hírekből szinte semmi sem igaz, legalábbis ami a politikai és a gazdasági híreket illeti.

M1 és társaira ugyanez igaz

Hír TV szintén ugyanez

Pesti TV szintén ugyanez

Echo TV szintén

A valósághoz legközelebb vagy teljesen valós hírekhez az RTL hírei állnak és az ATV-é.

Internetes médiában az origora, mandinerre, 888-ra, ripostra, lokálra, stb ugyanaz vonatkozik mint a TV2 re

A leghitelesebb források a, Telex, 444, HVG

Az index pedig erősen billegő helyzetben van kezd elbillenni az origo és társai irányába

2022. ápr. 9. 02:32
 3/4 anonim ***** válasza:

RTL-ről nekem az a véleményem, higy ők is manipulálnak. Nem annyira durván, mint a felsoroltak.

Náluk ez szerkesztéssel történik. Erről beszélünk, arról nem.

2022. ápr. 9. 06:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezzel azért nem tudok egyet érteni mert amikor az ellenzék kerül problémás helyzetbe vagy botrányba akkor ugyanúgy elmondják azt is és nem elhallgatják, ahogy ha van a kormánynak is valami jó lépése azt is elmondják (az már más kérdés, hogy kevés ilyen van ezért nem beszélnek erről). Én szinte mindennap megnézem vagy visszanézem az adásokat és nem érzek semmi elfogultságot sem egyik sem másik oldal iránt.
2022. ápr. 9. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!