Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Egy szereplőválogatáson, (pl...

Egy szereplőválogatáson, (pl barátok közt) mit kell csinálni?

Figyelt kérdés
úgyértem, el kell játszani egy jelenetet? vagy meg kell tanulni valamilyen szöveget?
2010. aug. 22. 19:11
 1/2 anonim válasza:
Tuti, hogy kell szöveget tanulni, mert a Fókuszban, amikor volt az új Tilda válogatása. Így jelenetet is el kell játszani.
2010. aug. 23. 10:56
 2/2 anonim ***** válasza:

ez annak a függvénye is, hogy hova keresnek embereket, ill. mi a feladat (pl. szöveges szerep, háttér-statiszta, tapsoló közönség tévéműsorba, vagy színházba, ill. filmbe,m tévéműsorba kell-e az ember, stb). Nálad konkrétan miről lenne szó?

készülni semmiből nem kell, mert ha csak háttérszereplő kell, azoknak nincs szövegük. ott csak annyi kell, hogy megfeleljen a kinézeted az elképzeléseknek. én pl. statisztáltam spielberg münchen c. filmjében, és ott sem kellett semmi különleges tulajdonság.

ha filmbe keresnek szereplőket, oda többnyire végzett színészeket castingolnak, nem csak úgy az utcáról embereket... bár vannak amatőrszínészek is, akiknél kifejezetten lényeg, hogy ne profik legyenek.

voltam már castingon nem szereplőként is, hanem mint a filmstáb tagja. ilyenkor a jelentkezőkkel elbeszélgetnek, aztán megkérik őket, hogy olvassanak fel valamilyen szöveget, vagy dramatizált formában adjanak elő egy kis jelenetet. esetleg megkérik őket, hogy utánozzanak valamilyen állatot, vagy mást, a lényeg, hogy lássák, hogyan mozog, milyen a karaktere, stb.

egyes "tehetségkutató" tévéműsorokban, pl. a megaszarban természetesen énekelni is kell, hiszen az arról szól. különösen tévéműsorok esetében fontos, hogy a jelentkező hogyan viszonyul a stábhoz, a kamerákhoz.

2010. aug. 23. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!