Valakinél fogható, illetve szokta nézni a budapesti Főnix TV-t?
Aki nem ismerné, ne lepődjön meg, de a Főnix TV az egyetlen megmaradt összbudapesti helyi tévé*, 2000 óta sugároz földi frekvencián, részemről csak az merült fel, hogy kinek. :)
Például a kábeles Diginél több budapesti kerületi tévé is elérhető egész Budapest területén, tudtommal Pest megyében e mellé még a pest megyei helyi tévék is, de a Főnix nem kerül(t) be a kínálatba.
Honlap - [link]
Műsor - [link]
Azért merült csak most fel bennem, mert éppen kísérleteztem az új tévén szobaantennával és legnagyobb meglepetésemre bejött. 4:3 képarányú adás, mivel saját frekvenciája van egyébként a Mindig TV ingyenes adásaihoz képest sokkal jobb minőségben, de egyébként beazonosíthatatlan időben készült felvételeket sugározva.
A 2000-es évek elején, még az analóg időszakban néha-néha egy-egy film erejéig néztem, aztán a Hálózat TV-t sugározta főműsoridőben, majd annak megszűnését követően csak saját gyártású műsorai vannak.
* - 2000-ben 3 helyi tévé volt Budapesten, az Alfa TV, melyet felvásárolt a svéd MTG és ebből lett a Viasat3, mely 2005-ig Budapesten egyszerű szoba- vagy tetőantennával is fogható volt (jelenleg a műsorelosztókon érhető el, teljesen ingyenesen nem), a többszöri tulajdonváltáson átesett Omega TV, mely végül Fix.TV néven futott be, majd a 2000-es évek végén az eredeti csatornát üzemeltető cég csődbe ment és manapság utódja a műsorelosztókon érhető el Fix TV néven és a Főnix TV, mely ezek közül a legnagyobb túlélőnek tűnik.
Köszi a választ, igen azt én is tudom, hogy földi antennával lehet fogni, ami részemről felmerült, hogy esetleg valahol el van-e osztva kábelen vagy IPTV-n.
Merthogy szerintem Budapest eléggé lefedett műsorelosztó szolgáltatásokkal, kevesen nézik a DVB-T-t, amin elérhető, főként, hogy míg a Mindig TV passzív antennával pl. itt a XVI. kerületben kiválóan jön, a Főnix pedig amelyik saját antennáról sugároz már akadozik, mégis még mindig működik ez a csatorna, pedig vélhetően inkább a budai területeken és a Belvárosban lehet venni normális jelerőséggel, ahol szerintem mindenhol van más alternatíva a vételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!