Az HBO hogy engedheti meg magának, hogy vasárnap este 8-kor, fő-műsoridőben feliratos filmet tesz be?
"Legalább magyarul van feliratozva?"
Igen, magyarul van feliratozva, de én nem tudom úgy élvezni a filmeket, hogy közben a feliratok olvasására kell koncentrálnom, amelyeket egyébként sokszor végig sem tudok olvasni, olyan gyorsan leveszik. Számomra a filmek magyar szinkron nélkül élvezhetetlenek.
"Mert sokkal többen szeretik a feliratos filmeket."
Ezzel a megállapítással nem értek egyet, nem tudom, hogy mire alapozod. A magyarok többsége szerintem elvárja, hogy a filmek magyar nyelven szólaljanak meg. Elég csak egy mozifilmre gondolni, hogy mennyien vannak egy szinkronos és mennyien egy feliratos vetítésen. És nem is értem, miért lenne jobb egy feliratos film? Mint írtam, azt nem lehet ugyanúgy élvezni, mivel az olvasás elvonja a figyelmet a képelemektől.
3 Mozifilmnel is az ismeroseim nagy resze a feliratosra szavaz. Anno mar a 2000-es evek elejen kezdtunk el otthon feliratos filmeket nezni, a szuleim mar akkor jobban szerettek, azota meg mar joval elterjettebb ugy nezni filmeket / sorozatokat a fiatalok koreiben. Gondolom az HBO celkozonsege pedig nem a 60 felettiek.
En eleve a feliratot is mindig angolra allitom, mert idegesit, ha mas a felirat, mint amit hallok. (Amugy nem is lenne mar szuksegem semmilyen feliratra, megszokasbol nezem ugy.)
"És igaz, hogy egyre többen szeretik a feliratos filmeket. Általuk nyelvet is lehet tanulni"
Maradjunk annyiban, hogy valamennyivel többen hajlandóak megnézni feliratos filmeket, mint néhány évvel korábban. Filmnézéskor én a filmet szeretném élvezni, nem pedig nyelvet tanulni. Véleményem szerint egyébként feliratos filmekből nem is igazán lehet nyelvet tanulni, mivel a felirat olvasása mellett már az eredeti szövegre kevesen tudnak figyelni. Mondom ezt úgy, hogy magam is középfokú nyelvvizsgával rendelkezem.
Egyszer túléled, hogy feliratos film van.
Arról nem a csatorna tehet, hogy nem tudsz feliratot olvasni.
Az, hogy a 2.osztályos gyerek nem élvezi a felirat olvasását, még megértem.
Az általam preferált filmek nagyrésze pl angol felirattal érhető el, és gond nélkül tudom élvezni a látványt is a történetet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!