Ti emlékeztek arra amikor a tévéújságban bekarikáztuk mit akarunk megnézni? Ilyen ma már nincs?
Én ehhez három dolgot fűznék hozzá.
- Ma is vannak műsorújságok. Ugyan bejelölni nem szoktam, de végignézem, hogy mik lesznek, és ha úgy van időm és energiám, megnézem. Persze, port.hu-n is megnézhetem, de mondjuk az ágyból tévézv kényelmesebb a műsorújság. :)
- Ha valamiből kevés van, azt jobban értékeli az ember. Mégpedig azért, mert amikor a semmihez képest kap valamit, az nagyobb ugrás, mintha a valamihez képest kapna több valamit. Ez az érzés, megszépítve egy kis nosztalgiával máris sokkal szebb színben tünteti fel az akkori helyzetet. (Aztán ha most valaki összesen 2 csatorna közül választhatna, sokaknál repülne a tévé. :D)
- A több nem azt jelenti, hogy jobb is. Nem, nem azt mondom, hogy most nincsenek jó filmek. Vannak. De mellette egy halom hulladék is van. Szóval a minőségi műsorok mennyiségében nem volt akkora növekedés, mint amekkora a csatornák, és az összes műsor esetén volt. Hiába van most a tévén 70 csatorna, nincs hetvenszer annyi jó műsor. Több van, de szubjektív véleményem szerint kb. 4-5-ször több. Ami persze, több, csak megint pszichológia: ha valamiből kevés van, és annak 80%-a jó, azt többnek érzékeli az ember, mintha hússzor annyi lenne, de annak 20%-a jó.
Végül szubjektív véleményként: szép időszak volt, de nekem a mostani jobban tetszik. Vannak olyan tematikus csatornák, amiket ha bekapcsolok, majdnem mindig találok érdekes műsort, Mindigo-n visszanézhetem, ha valamiről lemaradtam, ami lehet, hogy nem annyira varázslatos, mint örömteli izgalomban várni az este 9-et, de sokkal kényelmesebb, főleg, ha az ember dolgozik, és erősen behatárolt a szabadideje. Netflixen vagy HBO Go-n meg még csak a műsorszerkesztőkhöz sem vagyok kötve, és videókazettákkal babrálás nélkül is újra megnézhetem azt, amihez kedvem van.
Sajnos nincs.
Pedig tényleg jó volt.
Persze, sőt, én még arra is emlékszem, hogy az újságban a könnyűzenei műsoroknál fel voltak sorolva a számok, amiket adtak. Be lehetett élesíteni a kazettás magnót.:)
Egyébként tv-műsor "karikázgatást" most is lehetséges, vannak műsor újságok, de nem tudják az összes csatorna összes műsorát feltüntetni. Én használtam is ilyet nem oly rég, pár hétig albérletben, ahol nem volt internet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!