Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Szerintetek Kodi Lee csak...

Szerintetek Kodi Lee csak azért nyert, mert autista?

Figyelt kérdés

2020. jan. 22. 17:18
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
4 év alatt amennyit az a lány elért, az semmi. Más 1 év alatt elér annyit, mint ő annyi idő alatt. Ráadásul akikről te beszélsz, azokról is hallani lehetett úgy 4-5 évig aztán semmi, Grace is ilyen lesz meg Kodi is. Figyeld meg.
2020. jan. 22. 18:14
 12/19 A kérdező kommentje:
Azt pedig én kérem ki magamnak, hogy Clairv.-ról nem lehet semmit hallani. Ez nem igaz. Graceről meg csak azért lehet hallani még, mert ő nyert. Amúgy meg sehol nem lenne és pár év és nem is lesz sehol.
2020. jan. 22. 18:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Igen, ilyen meg olyan segítséggel el lehet érni 1 nap alatt is bárhová, de anélkül nehéz. Úgyhogy azt sem mondanám, hogy semmi amennyit elért. Ilyen meg olyan díjak, az utóbbi 4 évben mind a négyszer benne volt a 25-ös toplistán, Spotify-n azthiszem a második albuma a 9. legjobban letöltött album, a zenéi mozi filmekben meg reklámokban vannak, stb. Azt pedig majd meglátjuk ki hol lesz x múlva, ők még nagyon az elején vannak, főleg Kodi.
2020. jan. 22. 18:21
 14/19 anonim ***** válasza:
53%
De mégis ki a tököm az a Kodi Lee? Ez valami tehetségkutatóban volt amerikában, vagy kínai a csávó, vagy miről beszéltek?
2020. jan. 25. 17:51
 15/19 anonim ***** válasza:
#14 AGT 2019 nyertese, ő egy ázsiai huszonéves srác, aki autista és vak, ez az ember pedig azt hiszi, hogy csak ezek miatt nyert.
2020. jan. 25. 20:26
 16/19 anonim ***** válasza:

Azért nyert, mert autista, de nem feltétlenül azért, mert megsajnálták. Baromi sokan vannak, akik tudnak szépen énekelni és hangszereken játszani, de mindezt autistaként és vakként sokkal nehezebb megcsinálni, mint egészségesen. Én autista vagyok, és léptem már fel régebben zenéléssel, de biztos nem tudtam volna végigcsinálni egy ilyen nagy előadást. Amikor az előadás végén mindenki üvölteni kezdett, nekem tuti, hogy meltdownom lett volna, mert nem bírom a túl nagy zajt és tömeget. Vakon meg fogalmam sincs, hogy tudnék zongorázni, állandóan mellényomnék.

Grace-ről meg annyit, hogy 12 évesen csupa saját dallal vitte végig az egész versenyt. Te mit tudtál felmutatni 12 évesen, amivel egyáltalán elindulhattál volna egy ilyen versenyen? Mert én kb. semmit, ahogy az emberek nagy része sem. Ha nem lett volna ilyen fiatal, akkor lehet, hogy nem ő nyert volna, mert huszonévesen, de akár már 17-18 évesen is már kicsit többen tudnak olyan szinten dalt írni, énekelni és hangszeren játszani, mint ő. De a 12 éves korosztályban ez a teljesítmény még bőven kiemelkedő.

Volt pár éve egy tehetségkutatóban egy siket énekesnő, aki saját dallal lépett fel. Ha jól emlékszem, nem ő nyert, de elég sokáig eljutott, és igen, azért, mert siket volt. Ha egészséges lett volna, nem biztos, hogy továbbjutott volna egyáltalán az első körben, és nem azért, mert rossz lett volna, amit csinált, hanem azért, mert egészségesen sokkal többen meg tudják ugyanezt csinálni, siketen viszont baromi nehéz lehet énekelni és zenélni.

Ezeknek a tehetségkutatóknak pont az a lényege, hogy ne csak simán tehetséges legyél valamiben, hanem emelkedj is ki valamivel a többi tehetséges ember közül. És neurodivergensként, testi fogyatékossággal vagy akár nagyon fiatalon sokkal nagyobb teljesítmény megírni egy jó dalt és szépen előadni több száz embernek, mint egészséges felnőtt emberként. Ezért nyertek ők, nem azért, mert sajnálták őket vagy ilyesmi.

2020. febr. 3. 12:04
 17/19 anonim ***** válasza:
Grace nem azért nyert, mert kislány, ő egy tehetséges énekes és dalszerző, akkor is és most is. 18 évesen is simán megnyerte volna, csak akkor nem olyan dalokat írt volna, hanem amolyanokat, mint most. Hallottad már pl. a The City számát, vagy az Underrated számát, amiből még nincs stúdió változat? Szerintem nagyon becsületre méltó, hogy egy 15-16 éves lány manapság még ír ilyen Beatles meg Jazz stílusú zenéket a mai világban. Több figyelmet érdemelne az utálat helyett.
2020. febr. 3. 12:43
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja és Kodi Lee-ről annyit, hogy nagyon sok tehetséges autista is megfordult már az AGT-ben az évek során és mégsem nyertek, mivel nem ez számít. Az nyer, aki éppen a legjobban tetszik a nézőknek, legyen az egy gyerek, felnőtt, fehér, kínai, autista, vagy bárki.
2020. febr. 3. 15:09
 19/19 A kérdező kommentje:
#17 Akarod mondani, Overrated? Ja, tényleg overrated.
2020. febr. 22. 01:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!