Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » A mai világban, mivel magyaráz...

A mai világban, mivel magyarázzák a tájékozatlanságukat, azok akik nem néznek Tv-t, vagy nincs is nekik?

Figyelt kérdés

Eddigi életem során egy emberről derült ez ki a beszélgetésünk kapcsán, nem piszkáltam ezért, de miután látszott hogy fogalmatlan sok dologban, több területen, így nem foglalkoztam vele.

Szerintem egy Spektrum, Nat geo, Discovery, vagy ügyességi realityk egyáltalán nem rossz dolgok.

2020. jan. 18. 02:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
A társadalom leginkább iskolázott és legmódosabb rétege nem néz tévét, más forrásokból, elsősorban angolszász, illetve német forrásokból tájékozódik.
2020. jan. 18. 07:12
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
A TV-től nem tájékozott leszel, hanem félretájékozott. Főleg a dokumentumfilmes csatornáktól. Tudománybulvár, aminek a fele nem igaz, a másik felén meg már túlhaladt a tudomány.
2020. jan. 18. 11:12
 13/21 TR75 ***** válasza:
100%

"A mai világban, mivel magyarázzák a tájékozatlanságukat, azok akik nem néznek Tv-t, vagy nincs is nekik?"

Én nem értem ezt a kérdést sem.

2020. jan. 18. 11:17
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Melyik műsorból tájékozódjak, a kincsvadász, autószerelő, kovács műsorokból? A doku filmekből amiket 2005-ben forgattak és azóta folyamatosan ismétlik, tehát biztos nagyon friss az infó? A kutyaidomár műsorokból? A kamionsofőrökből? Abból hogy Alaszkában hogy él pár család? Zálogcsillagokból? Csatornákból, amik verik magukat arra, hogy a történelemmel foglalkoznak, de valahogy nem jutnak tovább a második világháborún? Műsorokból, amik tele vannak bombasztikus túlzásokkal, félrefordításokkal és fél igazságokkal?
2020. jan. 18. 12:10
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Tájékozódni olvasással is lehet, nem csak a TV-ből...
2020. jan. 18. 15:27
 16/21 A kérdező kommentje:
Legtöbben a Discovery-t írtátok hogy sok az ismétlés stb, ilyenkor átkapcsolok a Spektrum-ra, vagy élővilággal foglalkozó adásra, ezekből megtudhatok pár olyan dolgot, amit olvasva csak interneten érhetek el, de akkor már azt is angol nyelven, akár fórumokról.
2020. jan. 18. 15:49
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

16#

Megtudsz egy pár dolgot, de annak is a fele baromság, és közben végigülsz háromszor annyi hülyeséget.

Ha tényleg olyan tájékozott lennél, akkor te is észrevennéd, hogy mennyi idiótaság, álhír és felmagasztalt féligazság megy az "ismeretterjesztő" csatornákon.

Akkor inkább kapcsold be a youtube-ot, keress olyan videósokat akik tényleg értenek ahoz amit csinálnak és nézd azt.

2020. jan. 18. 17:17
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek gond ám idegen nyelven olvasni. :)
2020. jan. 18. 17:24
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

A tévés dokumentumfilm-csatornák az ismeretterjesztés leegyszerűsített, lebutított, tucatnyi író, rendező meg producer keze által eltorzított válfaját képviselik. Én szoktam őket háttérzajnak használni, néha hallok rajtuk érdekes dolgokat és vannak olyan műsorkészítők, akiket nagyra tartok (David Attenborough például), de azért nem veszem készpénznek, amit ezek a csatornák mondanak. Ha olyan témákról van szó, amikhez én is konyítok, rendre azt tapasztalom, hogy a műsorok tele vannak elavult információkkal, csúsztatásokkal, na és persze a magyar alámondásnak köszönhetően irdatlan mennyiségű félrefordítással és szakkifejezések helytelen kiejtésével.

A Discovery és Animal Planet például akkor ásták el magukat a szememben, amikor az áltudományos marhaságok, sellők, tömeggyilkos cápák meg egyéb kitalációk megszállottjai lettek. Olyan műsorok ezek, ahol színészek által játszott "szakértők" adnak elő teljesen fiktív sztorikat, dokumentumfilmnek álcázva. Volt olyan is, hogy egy őslénytani műsorban szándékosan megszerkesztették az egyik valódi tudós szövegét, hogy kiforgassák a mondandóját. Eredetileg arról beszélt az illető, hogy egy régi tévhit szerint a dinoszauruszoknak két agyuk volt, pedig ez badarság. A műsorba ebből az került be, hogy a dinóknak két agyuk volt, és a narrátor még vagy ötszázszor elismételte. Mert a valós infó a készítők szerint nem elég érdekes, ezért nyirbáljuk meg a szakértők interjúját és adjuk el a hamis változatot, hülyítsük a nézőt és romboljuk a meginterjúvolt tudós szaktekintélyét. Az ilyen arcátlan szókifordítást egy alávaló politikai kampánytól várná el az ember, nem egy ismeretterjesztő műsortól.

Öt-hat éve a Discovery-n belefutottam egy valós rejtélyről, a szovjet Gyatlov incidensről szóló műsorba. Ez végre valami érdekes téma lett volna a kamu árveréses műsorok meg túldramatizált túlélő reality-k tengerében, erre elkezdtek gyilkos jetikről meg ilyen marhaságokról hadoválni és nyíltan a nézők képébe hazudni. Kész, számomra ez a csatorna menthetetlen, ugyanabba a szenny kategóriába tartozik, mint a History azzal a sok ufó összeesküvéses szutyokműsorral. Sajnos a Travel Channel is tele van már szellemes meg nagylábús meg hasonló badarságokkal, ahol minden epizódban egy csapat hülye kutatja ezerrel a nagy semmit.

Pedig mennyivel több értelme lenne egy olyan műsornak, ami megcáfolja vagy valami épeszű álláspontról vizsgálja ezeket a legendákat, feltárja a mítoszok mögötti valós folklórt és hagyományokat. Csak a csatornák tudják, hogy ha kioktatják a nézőket, akkor nehezebb lesz eladni nekik a következő adag hazugságot.

2020. jan. 18. 19:05
 20/21 anonim ***** válasza:
Nálunk nem is lenne tv, ha a férjem nem erőltette volna. Ő megőrül a tv-ért, engem a legtöbbször csak idegesít. Főleg az Éjjel-nappal Budapest, már minden szereplőt utálok... A Spektrum is ugyanazt a sz. rt rágja...
2020. jan. 20. 04:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!